Danskerne strømmer til Sverige

Meget tyder på, at 2010 bliver endnu et rekordår, hvad angår danske turister i Sverige. I første kvartal er antallet af danske overnatninger i Sverige steget med godt 12% til over 314.000. Det skyldes, at mange flere danskere denne vinter har valgt Sverige til skiferien. Men også Sydsverige vokser fortsat som danskernes andet hjemmemarked.

 

”Oven på et 2009, hvor danskerne i den grad strømmede til Sverige, var vi spændte på, om udviklingen ville fortsætte, og det tyder alt på, at den gør. Vi har registreret 314.562 danske overnatninger fra januar til marts, og meget glædeligt er det at se, at danskerne i højere grad vælger vores store skiområder til den årlige skiferie,” siger Niels Mouritzen, direktør for VisitSweden i Danmark.

 

Også Sydsverige kan efter et vinterkoldt første kvartal melde om en stigning i overnatninger på mere end 11%. Dertil kommer alle de turister, der rejser ud og hjem samme dag:

 

”Sydsverige bliver i stigende grad betragtet som en del af Danmark. Et godt eksempel er, at såvel manden på gaden som flere medier omtaler Malmö som København M. Samtidig er Sydsverige for mange det oplagte valg for weekendture, eller hvis man ønsker at forkæle sig selv med et spa-ophold eller lignende. Særligt for nordjyder og sjællændere er Sverige både nemmere og hurtigere at komme til, end hvis man skulle rejse på tværs af Danmark, og det mærker den svenske turistindustri,” siger Niels Mouritzen.

Skrevet af Flemming Juul