Danskernes er bedst til nabotræf

Der er lagt op til en rekord i Herning i dag og de følgende dage. Dels fordi ferieudstilling er blevet endnu større, dels fordi der er flere rejsetilbud, og endelig fordi der er udsigt til mildt forårsvejr, som skaber rejselængsel efter sommeren.

Hvis jeg ikke tager meget fejl vil der i den danske afdeling være masser af udstillere fra nabobyer, og i det hele taget tilbud fra den jyske vestkyst inden for 100 km. fra Herning. Det er også primært herfra publikum kommer. Så kan de passende sige pænt goddag til kroen hjemmefra.

 

Omvendt i Bella Center i København, hvor der til gengæld var pænt fra Bornholm, Sjælland. Billedet er endnu mere tydeligt i mine tre morgenaviser. Jyske virksomheder, kroer, hoteller og restauranter annoncerer mest i Jyllands Posten. Københavnske og sjællandske mest i Berlingske og Politiken.

 

Nu er det jeg ikke forstår, hvorfor det ikke er omvendt. Vel er vi fælles om at være et af de lande i verden, hvor den højeste procentdel af befolkningen rejser på ferie og svipture til udlandet, men når vi så bruger en eller flere weekender og korte ferier, er vi så kun interesseret i naboen? Smukke, idylliske  Silkeborg med en ny ihærdig turistchef skal nok være markant til stede i nabobyen Herning, men hvad med København.

 

Ved grundig studier af tilbudsmateriale i vinterens løb har jeg fundet frem til, hvor man næsten kan få et fyldigt weekendophold i Jylland serveret på et sølvfad for næsten ingen penge. Jeg ved også, hvor man kan få hotelophold i weekender i København til under halv pris. Men ved den ganske almindelige avislæser det på hver side af Storebælt. Næppe.

 

Måske er vi ikke kommet over den tid, da Lise Nørgaard skrev den klassiske replik i Matador ”Jyder der kommer til København bor ikke på hotel, så længe der er en ledig madras i lejligheden”.

 

Både hoteller og kroer over det ganske land er sultne i weekenden, og priser er derefter. Prøv en gang at se, hvor meget man får for 350 kr. fra søndag til mandag.

Og man kan altså godt udforske Danmark – på den anden side af Storebæltsbroen. Selv med de nuværende benzinpriser.

 

Skrevet af Ejvind Olesen