Danskernes hotelvaner på vrangen

Hotel-house-keepingONSDAGSKLUMME: Man kan ikke spørge godt et tusinde danskere og tro, man får et bilede af, hvad de foretrækker. Det kommer i høj grad an på, om de skal bo i Phuket eller i New York. Vil du bo på hotel eller vandrehjem? Mon ikke det har noget med prisen at gøre?

Af Ejvind Olesen

Hvor er det mærkeligt, at der fortsat findes nogen, som arrangerer og betaler for en undersøgelse om danskernes ferievaner i udlandet. Uden at spørge om, hvor de befinder sig. Denne gang har Analyse Danmark brugt kræfter på opgaven for Skyscanner.

Svarene blæser i vinden, selv om 1.075 har svaret. Formentligt demografisk rigtigt valgt.  69 procent siger morgenmad/brunch er det vigtigste på ferie. Tænk er det virkeligt, og vi kommer fra en nation med nogle af verdens mest berømte restauranter.

29 procent siger swimmingpool. 27 procent vil gerne have et stort værelse. Hvem vil ikke det? Eneste nogenlunde nyttige oplysning synes at være, at kun ni procent foretrækker et badekar. Det er nok typisk for danskerne i dag. Flere københavnske hoteller har badekar af hensyn til asiatiske gæster.

52 procent vil helst bo på hotel, 18 procent i lejlighed – det kunne den være en pejling i. Men når så muligheden for at bo på vandrehjem er nævnt, og det vælges af en procent, flyder det igen.

Simpelthen fordi ingen spørger om, hvad det koster. Vi mangler bare: Vil du helst bo på et luksushotel eller på vandrehjem? Vil du helst leje en BMW eller en Ford KA?

Når vi er blevet en nation af morgenmadsspisere, kan det så være fordi det er nævnt først, eller fordi vi sætter det måltid højere end både frokost og middag?

Kun fire procent foretrækker roomservice, mens 51 procent siger, at de aldrig bruger minibar. Det forstår man godt, hvis de bor på et lille værelse uden udsigt eller balkon. Minibaren rører de færreste, fordi det er rævedyrt overalt i verden.

Der er kun få undtagelser, hvor minibaren har butikspriser, selv om det kunne blive en glimrende forretning og holde omsætningen hjemme på hotellet. Men det ligger ikke i mange hotelfolks kultur. Foretrækker du TV eller radio på værelset? Nej, det blev de dog ikke spurgt om!