DAT får hidtil yngste fly

Foto: Arne V. Petersen.

LUFTFART: Danish Air Transport leaser ATR 72-500 som back up fra Billund Lufthavn. DAT, der i år forventer op mod 1,2 mio. passagerer, hjemtager SAAB-fly.

”Man spørger ikke en dame om hendes alder,” siger Danish Air Transports adm. direktør, Jesper Rungholm, til standby.dk som svar på spørgsmål om gennemsnitsalderen på DATs foreløbig 23 fly. De er en blanding af primært ATR-propelfly og fire Airbus-jets.

DATs nye ATR 72-500 fly er fra 2009 og kommer på litauisk register. DAT har i Litauen flyselskabet DOT, men det nye ATR 72-500 skal i første omgang flyve såkaldte kontraktflyvninger ud af Billund Lufthavn.

Ligeledes har DAT netop geninkluderet en SAAB 340 i sin flyflåde. Flyet fløj før mellem Esbjerg og Stavanger, men blev efterfølgende sat til salg.

”Men vi har travlt i DAT, derfor hjemtager vi SAAB-flyet,” siger Jesper Rungholm til standby.dk. DAT har i dag tre fly i Sverige samt et i hhv. Belgien og Saudi Arabien.

I Saudi Arabien flyver DAT på indenrigsruter. ”Selv om Saudi Arabien er et meget tørt land, er udstationering hertil meget populært for vores litauiske besætninger,” siger Jesper Rungholm og tilføjer: ”I Sverige flyver vi bl.a. indenrigsrute for NextJet mellem Stockholm Bromma og nordsvenske Umeå, mens vores fly i Belgien flyver for City Jet fra Antwerpen til London City Airport.”