DRF frygter ikke massekrak i danske rejsebureauer

Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer har en fælles forsikring mod bl.a. flykonkurser hos de to forsikringsselskaber med speciale i rejser, Europæiske Rejseforsikring og Gouda Rejseforsikring.



Hos de to forsikringsselskaber er puljen på denne konto ca. ti millioner kr. pr. kalenderår. Det har givet uro hos rejsebureauer om, at puljen kan blive mere end spist, hvis mange bureauer skal bruge store summer på at erstatte flybilletter, bureauerne har booket til deres kunder med Sterling.



Har kunden købt en flybillet via rejsebureau, skal bureauet købe ny billet til kunden. De penge, bureauerne fik ved salget af billetten, er givet videre til Sterling – og dermed nu tabt.



Men adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening forudser ikke store problemer på den konto. Til Take Off sagde Lars Thykier onsdag eftermiddag:



”Rejsebureauerne har en selv-risiko på 5.000 kr. Er flybilletten købt med kreditkort, kan man typisk få pengene tilbage, bureauet betaler differencen på den nye flybillet.”



”Lige nu skønnes det – og det er et skøn, at flypassagerer og rejsebureauer samlet har mistet flybilletter for ca. 100 mio. kr. ved Sterlings konkurs. Eftersom hovedparten af Sterlings flypassagerer selv har booket billet, hænger rejsebureauerne på ca. 20-30 mio. kr. ud af de 100 mio. kr. Når der så samtidig kommer penge tilbage fra kreditkort-betalte, skulle puljen på de ca. 10 mio. kr. være nok. Jeg tror ikke på store problemer på denne konto,” sagde Lars Thykier.



Det svensk-ejede netbureau Supersaver.dk har solgt tusindvis af flyrejser med Sterling, som nu ikke kan gennemføres.

“Det kan blive en rigtig, rigtig, rigtig dyr omgang,” siger driftschef hos Supersaver.dk, Tina Møller Larsen, til epn.dk



Koncernchef for eTraveli, som bl.a. ejer Supersaver.dk, Ralph Axelson, oplyser dog torsdag eftermiddag, at kun 2,3 % af alle solgte flybilletter i firmaet var med Sterling og at firmaet højest risikerer at tabe 450.000 kr. på Sterlings konkurs.

Til sammenligning, oplyser Ralph Axelson, har gruppens danske firmaer fra januar til september i år solgt flybilletter for 370 mio. danske kroner.



Hekla Travel kan til gengæld komme i alvorlig klemme pga. Sterlings konkurs. Bureauet har samme ejer som Sterling, islandske Palmi Haraldsson, og Hekla var en af to tekniske arrangører af pakkerejser, forbrugerne kunne købe via Sterlings hjemmeside, skriver StandBy.dk



I øvrigt har Danmarks Rejsebureau Forening i eftermiddag et tidligere planlagt medlemsmøde i København, hvor der formentlig også vil blive talt ”lidt” om konsekvenser af Sterlings konkurs…

Og måske også konkursen i Øster Lindet Rejser…



HB

Skrevet af