Flere end 140 deltagere ved DBTA-årsmødet 2018. (Foto: Anne Mette Berg)

DBTA kiggede ind i fremtiden

AI, bots, disrupters, Lif, GDPR og blockchain var nogle af de mange ‘buzzwords’ der føg gennem luften ved DBTA´s årsmøde.

Lidt flere end 140 deltagere var torsdag samlet til årsmødet i Danish Business Travel Association (DBTA) på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Som det er for vane ved foreningens årsmøder, handler det om at deltagerne skal tilegne sig ny viden, dyrke netværket samt få god viden med hjem. Det blev da også resultatet af torsdagens velbesøgte arrangement.

Temaet for årmødet var “Design for fremtidens rejseprogram”, og netop fremtiden blev der sat fokus på i flere indlæg. Til det formål havde foreningen engageret Jonny Thorsen fra Mezi, der har lanceret en digital rejseassistent. Indlægget handlede blandt andet om, hvordan man kan benytte data mere klogt, og der blev gjort meget ud af at fortælle om blockchain-teknologien, der kan revolutionere de digitale betalingsstrømme.

Fokus på Kina og USA
DBTA havde sammensat et meget varieret program, hvor der var indlæg om to store og vigtige markeder, henholdsvis Kina og USA. Til at gøre deltagerne kloge på, hvordan man tænker i Kina, var Peter Lisbygd fra China Experience inviteret til at fortælle om et Kina, hvor tingene går stærkt.

Kineserne kan mange ting, og man fik indtrykket af, at Danmark på mange områder er langt bagefter. Alene det faktum, at der i Kina i 2018 bliver åbnet 150 nye lufthavne, fortæller noget om landets enorme størrelse og den udvikling, der er i gang.

Kontrasten til Kina er USA. Her kunne USA-eksperten Mads Fuglede berette om et USA, der ligger en smule underdrejet, og hvor det halter med infrastrukturen. Demokrater og republikanere er nemlig ikke enige om, hvordan udviklingen af infrastrukturen skal foregå, og om det skal være en central føderal udvikling, eller om initiativet og ansvaret skal være placeret i de enkelte delstater.

God feedback
På årsmødet var der også indlæg fra Kati Andersson, der er direktør for digitalt salg og distribution hos SAS, ligesom Klaus Johansen fra Green Hat People var med til at skabe et aktivt møde med et par små kvikke indslag, hvor mødedeltagerne skulle medinddrages. Dagen blev afsluttet af Rune Green, der fortalte, hvordan man kan bruge humoren som et vigtigt virkemiddel i sit arbejde.

“Jeg synes, at vi med årsmødet ramte noget, som alle kan bruge, og vi har fået god feedback på indlæggene om Kina og USA. For mange var det vigtigt at få at vide, hvad der foregår i de to markeder ud fra andre vinkler, end det normalt bliver beskrevet i medierne,” siger Anne Mette Berg, leder af sekretariatet hos DBTA, i forbindelse med en umiddelbar evaluering af årsmødet.

 

Relaterede artikler:

DBTA og COTRA styrker samarbejdet

DBTA skifter formand

DBTA-formand får nyt job

DBTA skifter sekretariatsleder

Skarp debat om forretningsrejsende