DBTA og COTRA styrker samarbejdet

Fra DBTA og COTRA-medlemmernes besøg i september det nye oplevelseshus Lego House.

TURISME: Det gik godt, da de to foreninger for de danske travel managers i september for første gang havde fælles arrangement. Næste år planlægges nyt netværksmøde.

Der er endnu ikke sat tid og sted på, men de to foreninger for de danske travel managers, COTRA (Corporate Travel Danmark) og DBTA (Danish Business Travel Association) bekræfter overfor standby.dk, at de atter vil holde et fælles netværksmøde næste år.

”Vi taler blandt andet om det næste møde med COTRA, når bestyrelsen mødes næste uge,” siger general manager for DBTA, Anne Mette Berg, til standby.dk – og formanden for COTRA, global travel manager i Vestas Wind Systems, Pia Kirk Jensen, tilføjer: ”Vi forventer at holde et årligt fællesmøde mellem de to foreninger, da vi ser fælles snitflader og synergier, vi kan samarbejde omkring.”

Men, tilføjer Pia Kirk Jensen, ”de faste møder i COTRA vil forsat blive holdt; det årlige møde med DBTA er et supplement til vore medlemmer, der kan drage fordel af dette stormøde. Vore medlemmer kan derigennem styrke fagligheden og få et bedre netværk. Vi i COTRA ser positivt på samarbejdet – selv om medlemsgrundlaget er forskelligt – og ser frem til næste fællesmøde.”

Forskellen på medlemsgrundlaget er blandt andet, at COTRA kun har travel managers som medlemmer. Foreningen har primært har sine 22 medlemmer i Jylland, mens DBTA dækker hele Danmark og også har leverandører som flyselskaber, hoteller, biludlejning og så videre som medlemmer. DBTA har i alt 120 medlemmer, ca. 40 er travel managers, resten er leverandører. Fire af DBTA’s travel manager-medlemmer er også medlem af COTRA.

53 til første møde
Der var i september i år 53 deltagere, da COTRA og DBTA for første gang holdt fælles møde. Det skete i Billund under overskriften ‘Klædt på til fremtiden’ og var kun for travel managers. Ud over at tale fremtid så deltagerne også oplevelseshuset Lego House, der åbnede senere på måneden, og danske Sun-Airs nye hovedkvarter.

DBTA-medlemmer fra Sjælland blev i forbindelse med mødet i september fløjet af British Airways danske partner, Sun-Air, fra Roskilde til Billund og retur om aftenen. Kabinepersonalet var Jette Nørskov og Alice Sloth, der til daglig er key account managers i Sun-Air.

Værterne for den fælles sammenkomst var Legos travel manager, Mette Bank, der er bestyrelsesformand i DBTA, ligesom hun er medlem af COTRA, samt COTRA-formand, Pia Kirk Jensen.

General manager for DBTA, Anne Mette Berg, sagde forud for mødet i Billund til standby.dk: ”COTRA og DBTA har længe talt om det gavnlige for begge foreninger med et øget samarbejde, der giver værdi for foreningernes medlemmer.”

Der er ikke noget tal for, hvor meget de 22 travel managers i COTRA samlet køber rejser for om året, men DBTA har flere gange fremlagt tal der siger, at deres ca. 40 medlemmer årligt køber rejseydelser for over 10 milliarder kr.

Relaterede artikler:

DBTA-pris til fødselar

Flere flyselskaber vil følge trop

78 nye flyselskaber oprettet i år