Anne Mette Berg, General Manager i DBTA. (Foto: DBTA)

DBTA skal også holde fokus på miljøhensyn

AKTIUEL KOMMENTAR: DBTA går i rette med tidligere redaktør Ejvind Olesens påstand om, at foreningen hjælper med at skære flyselskabernes eksistensgrundlag væk, når man hylder virksomheder, der rejser mindre.

Af Anne Mette Berg, General Manager i Danish Business Travel Association (DBTA)

Som en kommentar til denne artikel vil vi gerne gøre Ejvind Olesen opmærksom på, at agendaen i alle virksomheder er konkurrencedygtighed, bæredygtighed og grøn omstilling. COWI viser vejen ved at melde klart ud på deres hjemmeside, og det kommer andre virksomheder også til at gøre i 2021.

DBTA’s virke er at støtte op om medlemmernes virksomheder, både på Buyers og Suppliers. Det indebærer også at forholde sig til en verden, som vi ved kommer til at se anderledes ud efter COVID-19. En udvikling som allerede var i gang inden pandemien og som selvfølgelig er forstærket af pandemien.

DBTA’s formål er ikke at støtte rejseaktivitet som sådan, men at skabe bedst mulige vilkår for virksomheder og rejsende. DBTA skal i fællesskab med leverandørerne sikre konkurrencedygtighed, holde fokus på miljøhensyn, work-life balance, medarbejdernes sikkerhed og effektivitet – med de trusler og muligheder der er.

På DBTA’s møde den 10. december havde vi repræsentanter fra både SAS, rejsebureau, hotel og billeje i et panel sammen med to travel managers. Vi har et fælles mål om at få rejseaktiviteten i gang igen. Og det ved DBTA og medlemmerne allerede en masse om, hvordan det skal gøres og arbejder sammen i den retning. Nationalt og internationalt.

Citat fra en travel manager: ”Vi forventer samme rejsebudget i 2022/2023 på grund af større markedsandel og vi forventer at rejse igen 2. halvår. Det er ikke et mål at rejse mindre eller spare, men at ‘travel smarter'”.

Vidensdeling, udvikling og innovation er formålet med DBTA’s eksistens, og vi kunne næppe fejre 50 års jubilæum i 2021, hvis vi ikke fortsat var relevant for alle medlemmer.

På vegne af DBTA’s bestyrelse,

Med venlig hilsen,
Anne Mette