De billigste ferielån

pengeDet er ikke alle, der har penge nok på bankkontoen til selv at lægge ud for ferien. For dem har prissammenligningssiden Mikonomi.dk nu lavet en opgørelse over, hvor de billigste ferielån findes.

Konklusionen er, at de billigste lån ikke findes hos bankerne, men hos de rejsearrangører, der selv udbyder finansiering til rejsen.

Forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, er ikke overrasket: ”De har en interesse i, at man rejser med dem og bliver fast kunde, så de er ekstra opsatte på at gøre sig til”.

Lige meget hvem, der udbyder lånet, mener hun ikke, at danskerne skal rejse på ferie for lånte penge.

”Det er en dårlig ide, for der er ikke sammenhæng i feriens varighed og lånets varighed. Et forbrugslån kan have mange gode grunde som indskud til en lejlighed eller udbetaling til en bil, men hvis man betaler af på en rejse som for længst er brugt, så falder motivationen”, siger hun.

I Mikonomi.dks undersøgelse fremgår, at Primo Tours, Bravo Tours og Sun Tours alle benytter sig af Spar Nords SparXpres til at udbyde deres lån. Når lånet udbydes gennem rejsearrangørerne, er det til 1.300 kroner i samlede omkostninger, hvor de hos SparXpres selv ligger på 3.765 kroner, skriver finans.dk.

Ifølge Ann Lehmann Erichsen er det en grund til at kigge lånebetingelserne grundigt igennem.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.