De bød for lidt for TAP

Den portugisiske regering kunne ikke acceptere det seneste tilbud på flyselskabet, fordi det slet ikke kunne indfri de økonomiske betingelser for at køre TAP videre. Derfor er salgsskiltet kortvarigt pillet ned.

Portugals regering er i en svag økonomisk situation og er nødt til at sælge ud af de statslige selskaber. I længere tid har TAP været til salg, men det har knebet med interesse fra de europæiske selskaber, blandt andre vennerne i Star Alliance. Måske har de set, hvordan det går med British Airways forsøg på at gøre Iberia rentabel.

Det så imidlertid ud til, at et tilbud på TAP fra Synergy Aerospace skulle være løsningen. Selskabet ejer også Avianca fra Colombia. Nu er tilbuddet imidlertid afvist af den portugisiske regering på grund af manglende finansielle garantier. Det er dog fortsat meningen at privatisere TAP senest i 2014.

Driftsselskabet ANA som har ansvaret for flere lufthavne er også sat til salg, ligesom man regner med, at TAP’s tekniske base i Brasilien vil blive solgt eller lukket med et forventet tab på 1,5 mia. kroner.