De bød for lidt for TAP

Den portugisiske regering kunne ikke acceptere det seneste tilbud på flyselskabet, fordi det slet ikke kunne indfri de økonomiske betingelser for at køre TAP videre. Derfor er salgsskiltet kortvarigt pillet ned.

Portugals regering er i en svag økonomisk situation og er nødt til at sælge ud af de statslige selskaber. I længere tid har TAP været til salg, men det har knebet med interesse fra de europæiske selskaber, blandt andre vennerne i Star Alliance. Måske har de set, hvordan det går med British Airways forsøg på at gøre Iberia rentabel.

Det så imidlertid ud til, at et tilbud på TAP fra Synergy Aerospace skulle være løsningen. Selskabet ejer også Avianca fra Colombia. Nu er tilbuddet imidlertid afvist af den portugisiske regering på grund af manglende finansielle garantier. Det er dog fortsat meningen at privatisere TAP senest i 2014.

Driftsselskabet ANA som har ansvaret for flere lufthavne er også sat til salg, ligesom man regner med, at TAP’s tekniske base i Brasilien vil blive solgt eller lukket med et forventet tab på 1,5 mia. kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.