Thailand. (Foto: Europæiske ERV | PR)

Deler råd med danske turister inden vinterferien

Baseret på skadesanmeldelser fra en femårig periode har Europæiske ERV delt en række råd, som danske turister kan bruge til så vidt muligt at undgå sygdom, hvis vinterferien går til Thailand.

For en del danskere starter vinterferien, når der blæses til fyraften fredag. Mange vælger at drage til et af de store skisportsområder for at udforske pisterne, men der er også rejsende, som benytter lejligheden til at rejse til en destination, hvor de kan mærke solens stråler.

Det kunne eksempelvis være en rejse til Thailand, og i den forbindelse har rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV offentliggjort en række råd til, hvorledes turisterne bør forholde sig, såfremt man bliver ramt af en af de typiske sygdomme, som danskere indimellem pådrager sig her.

En opgørelse baseret på de skadesanmeldelser, der er løbet ind på selskabets alarmcentral i Bangkok i de seneste fem år viser, at diarré og maveinfektioner, akut bronkitis, halsbetændelser, betændelser i øregangene samt influenza er de fem mest udbredt sygdomme blandt forsikringskunderne.

Lokale retter kan føre til maveonder
Ifølge Europæiske ERV er den klart mest udbredte sygdom blandt danske turister i Thailand maveinfektioner, hvilket både tilskrives, at man ofte benytter en ferie som lejlighed til at udfordre smagsløgene med uvante retter, men ligeledes at visse lokale køkkener ikke nødvendigvis har den samme fødevarehygiejne, som man er vant til hjemmefra.

De sundhedsfaglige personale ved forsikringsselskabet har derfor delt fire råd, som man anbefaler, at turister i landet følger. Først og fremmest bør man opretholde en god håndhygiejne med hyppig vask og brug af sprit.

I tillæg hertil lyder det, at turister bør undgå at indtage måltider i gadekøkkener samt forholde sig kritisk til, hvorvidt ens mad er tilstrækkeligt kogt eller stegt, inden man spiser det. Derudover anbefales danskere at medbringe håndkøbsmedicin mod akut diarré.

Tag kontakt til læge
Ved influenza anbefaler rejseforsikringsselskabet ligeledes, at man vasker hænderne hyppigt og eventuelt gør brug af håndsprit samt undgår at røre ved hverken øjne, næse eller mund, ligesom turister opfordres til at mindske kontakten med personer, der er smittet.

Såfremt man oplever tegn på sygdom i lunger, hals eller ørene bør man tage kontakt til en læge, da sygdomme i disse områder som oftest kræver en hurtig og korrekt behandling. Danskere opfordres desuden til, at de tager visse forholdsregler allerede inden flyvningen til Thailand.

”Forbered dig på den lange flyvetur på mere end fire timer: Køb et par kompressionsstrømper. Kompressionsstrømperne forbedrer blodcirkulationen fra ben og fødder til hjertet, hvilket reducerer risikoen for blodpropper. Nogle grupper må ikke anvende kompressionsstrømper. Spørg altid din læge, hvis du er i tvivl,” lyder det fra Europæiske ERV.


Relaterede artikler:

Thailand dropper krav om færdigvaccinering

Thailand skal tiltrække flere Spies-gæster

Så billigt er det at tilbringe vinteren i Thailand