Irland er af de fire lande, hvor smittetallet er faldet mest markant i forhold til tallene fra sidste uge, oplyser Udenrigsministeriet. Arkivpressefoto fra Tourism Ireland.

Nye rejsevejledninger: Faldende smittetal i syv lande

Smittetallene er i forhold til tallene fra sidste uge faldet i syv europæiske lande, skriver udenrigsministeriet i sine opdaterede rejsevejledninger.

Det blev heller ikke i denne uge, at Udenrigsministeriet kom med de længe efterlyste regionale rejsevejledninger for Europas primære rejselande.

Udenrigsministeriet opdaterer hver torsdag rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

Ministeriet oplyste torsdag eftermiddag, at der ikke er tilføjet nye lande til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede på baggrund af tallene fra SSI.

Vatikanstaten opfylder kriteriet for lavt smittetal. Det gør Finland også, men som følge af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark er Finland orange, og der frarådes alle ikke-nødvendige rejser.

Smittetrykket falder i syv lande
Opgørelsen fra SSI viser også, at smittetallet i syv lande er faldet i forhold til tallene fra sidste uge, mest markant i Irland, Belgien, Island og Holland, skriver Udenrigsministeriet i pressemeddelelsen. STANDBY.DK har forgæves kontaktet UM for at få navnene på de tre andre lande med faldende smittetal.

Her understreges det også, at Udenrigsministeriets rejsevejledninger primært er rettet mod danske turistrejsende.

Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan således ofte godt rejse til et land, som er orange. Udenrigsministeriet opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger ministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser på ministeriets hjemmeside. Her findes også overblik over indrejsemulighederne for erhvervsrejsende for de vigtigste eksportmarkeder, herunder opdaterede, lokale rejserestriktioner på relevante ambassaders hjemmeside.

Ingen ændringer for fjerne rejsemål
Udenrigsministeriets rejsevejledninger for tredjelande opdateres på baggrund af EU’s liste over lande uden for EU- og Schengen-området, som det kan overvejes at åbne for, fordi de lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU.

Resultatet af EU’s seneste gennemgang af landelisten har ikke medført ændringer, og der er således hverken tilføjet eller fjernet lande på listen. EU’s liste omfatter følgende lande: Australien, Japan, New Zealand, Rwanda, Singapore, Sydkorea, Thailand og Uruguay.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger for landene på EU’s liste er fortsat orange (alle ikke-nødvendige rejser frarådes). Det skyldes enten, at de pågældende lande har indført indrejserestriktioner for danske rejsende, eller fordi danske myndigheder vurderer, at der ud fra et forsigtighedsprincip ikke kan åbnes af sundhedsmæssige årsager.

Hele pressemeddelelsen fra UM kan læses via dette link.

Relaterede artikler:

Ny dansk rejseindikator analyserer nyeste data

PR-bureau åbner analysefirma for rejsebranchen

Rejsebureauforeninger kritiserer rejsevejledninger