Den fortrød grækerne hurtigt

all inclusive spiesALT INKLUDERET: Næppe var historien om indgreb mod all inclusive produktet på græske hoteller sivet ud fra britiske kilder, før det blev dementeret af nye ministre i den græske regering.

De vil gerne have turister i Grækenland, som køber all inclusive. Glem alt om den udtalelse, som den ny premiereminister Alexis Tsipras blev citeret for i Daily Mail i sidste uge. Et citat, som i øvrigt stammede fra december under valgkampen.

For det har ganske vist i nogen tid rumlet om ændringer i all inclusive systemet, fordi det har betydet, at mange små restauranter og forretninger har givet op, når turisterne bogstaveligt talt ikke kommer uden for hotellet.

Chefen for Grækenlands Turistforbund, Andreas Andreatis, har tidligere foreslået, at man ser på mere fleksible modeller, der skal sikre, at lokale barer og restauranter får fordele af turistbesøg. Han er dog helt tryg ved fremtiden, bortset fra, at han er bekymret for, om privatiseringen af lufthavnene sættes i stå og ikke får den modernisering, der er nødvendig nu og her.

For at berolige rejsearrangørerne i Skandinavien forsikrede direktøren for græsk turistbureau i Stockholm op til weekenden ”at der ikke kommer nogen form for indgreb, som vil påvirke alle inclusive produktet. Tværtimod vil der ske en opgradering, så fordelene vil blive mere åbenlyse for det lokale samfund.”

Man regner med, at ca. 3,5 mio. turister ud af et årligt besøg på 22 mio. benyttede all inclusive i fjor.