Der er forskel på jyder og sjællændere

Af Ejvind Olesen  

Jeg ville ønske du havde ret Stig Elling. At jeg ikke handler efter en pludselig indskydelse uden overvejelse. Som jo er den direkte betydning af ordet impulsiv. Jeg betragter mig nemlig stadig som jyde, selv om jeg har levet på Sjælland i 58 år ud af de 75.

Min familie og nærmeste påstår ellers, at det ikke gælder længere. Og det med at være jyde udløber efter et vist åremål. Jeg siger det fortsat gælder, og derfor er jeg også omfattet af pressemeddelesen fra Star Tour i går.

Her stod blandt andet, ”at jyder ikke er så impulsive som sjællændere”. Star Tour fortsætter: ”I hvert fald ikke, hvis man skal dømme på salget af lige nu og her rejser. Det betyder, at det er mellem 300 og 500 kr. billigere at rejse lige nu fra jyske lufthavne, især Billund og Aalborg.

Det ser ud til, at der skal mere til for, at jyderne pludselig beslutter sig for at købe en charterrejser sydpå. Sjællænderne er langt hurtigere til at købe en impulsrejse, hvis det danske sommervejr er trist. Derfor må vi nu sælge op til 500 kr. billigere i Jylland.”

I anden pressemeddelelse viser en undersøgelse fra Star Tour, at der er stor forskel på jyder og sjællændere.

”Jyderne tænker ikke på at vælge et klimavenligt hotel, og de vil meget hellere end sjællænderne bo på all inclusive hotel. Det siger 71 procent af de 1.500 adspurgte. Det hører med til historien, at 55 procent af sjællændere svarer, at de heller ikke tænker på klimaet.

Af undersøgelsen fremgår også, at jyder og sjællændere er enige i, at de helst vil have en ferielejlighed med køkken. Endelig vælger 43 procent af sjællænderne et 4-stjernet hotel, men det gør kun 36 procent af jyderne.
Og hvad kan man så lære af det?

1) At jyderne er kloge nok til ikke at stå på et tilbud, når de forventer, at det alligevel i løbet af kort tid bliver sat 500 kr. ned.

 2) Skulle det alligevel ikke blive tilfældet, kan de altid nå det til næste år, når Star Tour igen sætter priserne ned.

3)Med hensyn til klimaet tænker de nok på det til daglig, når kornmarkerne står under vand, og jordbærerne rådner. Så gider de ikke også tænke på klima, når de holder ferie. De ser også TV ind imellem og får 63 vejrudsigter i døgnet til daglig.

4) I Jylland lærer vi også engelsk i skolen og ved, at all inclusive betyder, at vi ikke behøver at betale ekstra, og så vælger vi det.

5) Vi har også lært, at det at have et køkken i en lejlighed er en ret så praktisk foranstaltning, når man skal lave mad.

Jeg ville ønske, jeg ikke var så impulsiv!

 

Skrevet af Ejvind Olesen