Administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket. (Foto: Travelmarket/PR)

“Der er utrolig meget kapacitet i markedet”

Adm direktør Ole Stouby fra prissammenligningssiden travelmarket.dk kan endnu engang rapportere om rekordlave flybilletpriser. Den seneste udvikling i coronapandemien har sendt priserne helt i bund.

I mere end 12 år har prissammenligningssiden travelmarket.dk hver fjerde uge tjekket flybilletpriserne på 10 udvalgte europæiske destinationer samt 10 interkontinentale destinationer.

Priserne opdateres løbende i Dansk Flyprisindex, og i den seneste opdatering, der omfatter billetpriserne med afrejse i uge 4 (24. – 30. januar 2022) er priserne de laveste nogensinde.

Den melding er kommet mange gange tidligere  fra travelmarket.dk, men pris- og konkurrencepresset i markedet synes ingen ende at vil tage, hvilket kommer forbrugerne til gode.

“Der er utrolig meget kapacitet i markedet, og efterspørgslen er lav på grund af corona-situationen. Samtidig konkurrerer flyselskaberne som aldrig før, og de er pressede. Derfor har forbrugerne fortsat mulighed for at rejse meget billigt. Jeg vurderer, at priserne vil være rekordlave et godt stykke ind i 2022,”siger administrerende direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk.

Returbilletter for under 100 kroner
Det er især billetpriserne til de europæiske destinationer, der er presset i bund i øjeblikket, og det er eksempelvis muligt at erhverve sig en returbillet fra Billund til tre europæiske hovedstæder for omkring 100 kroner eller derunder per billet.

En returbillet til London koster 51 kroner med afrejse i den pågældende uge, mens returbilletter til Rom og Prag koster henholdsvis 86 og 102 kroner. Fra Københavns Lufthavn er der også ny bundrekord med en returbillet til Barcelona for 399 kroner.

Til de 10 europæiske destinationer i Dansk Prisindex er gennemsnitsprisen fra Billund Lufthavn i uge 4/2022 på 455 kroner, og det er faktisk 11 procent lavere end i 2019, hvor en gennemsnitspris på 514 kroner var det hidtil laveste niveau. Tilsvarende er gennemsnitsprisen fra Københavns Lufthavn på 423 kroner, og det er en anelse lavere end det hidtidige bundniveau fra 2016.

20 storbydestinationer i prisindeks
Travelmarket.dk oplyser at alle priser er returrejser på økonomiklasse gældende fra den nævnte afrejselufthavn. Priserne er inklusive skatter og afgifter, men eksklusive særlige tillæg for ekstra bagage, prioritets check-in, kreditkortgebyr etc.

Pristjekket foregår fra København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg.

Følgende destinationer indgår i Dansk Flyprisindex: Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Wien. Interkontinentalt er der tale om Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

 

Relaterede artikler:

Danskerne vil helst til London og Spanien

Coronakrisen giver fortsat billigere flybilletter

Nye rejsemuligheder giver pres på søgemaskine