I forhold til sidste år er priserne på flybilletter indenfor Europa i snit faldet 32 procent fra Danmarks tre største lufthavne, Billund, København og Aalborg, viser nyt pristjek. Arkivpressefoto fra Billund Lufthavn.

Coronakrisen giver fortsat billigere flybilletter

”Kun 60-70 procent af flykapaciteten er i luften, men udbuddet er langt større end efterspørgslen. Det presser priserne ned,” lyder det fra den danske prissammenligningsside Travelmarket.dk.

COVID-19 fortsætter med at presse priserne på flybilletter. Det viser det nye tjek fra Dansk Flyprisindex, der udgives hver fjerde uge af den danske prissammenligningsside Travelmarket.dk. Tjekket er baseret på en oversigt over de billigste retur flybilletter til de ti mest efterspurgte europæiske og oversøiske destinationer.

Det nye pristjek gælder returflybilletter i uge 32 til ti af de mest efterspurgt storbyer i Europa – Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien – fra Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn.

Gennemsnitspriserne på flybilletter fra alle tre lufthavne er de billigste nogensinde, skriver Travelmarket i en pressemeddelelse. I forhold til sidste år er flypriserne fra København faldet knap 22 procent, fra Aalborg 36 procent og fra Billund med 35 procent. I gennemsnit er prisen på flybilletter dermed faldet 32 procent på et år.

Ekspert forventer lave flypriser resten af året
Blandt de rekordbillige returflybilletter ses blandt andet København til Barcelona til 408 kroner, fra Aalborg til Rom fra 649 kroner og fra Billund til Paris fra 804 kroner. Priserne er med alle skatter og afgifter.

I en kommentar til den seneste pristjek siger Ole Stouby, ejer af og administrerende direktør for Travelmarket.dk: “Den intensive konkurrence mellem flyselskaberne er hårdere end nogensinde, og endnu er kun 60-70 procent af flykapaciteten i luften, men allerede nu er udbuddet langt større end efterspørgslen. Det presser priserne ned, og det forventes at vare flere måneder endnu.”

Priserne på flybilletter til rejsemål udenfor Europa er også rekordbillige, oplyser Travelmarket. Gennemsnitsprisen for flybilletter til disse rejsemål er faldet 14 procent siden sidste år. Størst er prisfaldet fra Billund Lufthavn, hvor gennemsnitsprisen er faldet 20 procent.

De oversøiske lufthavne i den nye opgørelse fra Dansk Flyprisindex omfatter: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Relaterede artikler:

Nye rejsevejledninger giver flere ændringer

De 10 største EU-ruter denne sommer

Thai opgiver nyåbnet sommerrute fra CPH

Danske pas fortsat blandt verdens ti bedste