Der findes ikke noget københavnerlokomotiv

Cph_airport_lettersLUFTHAVNE: Tre regionsformænd er ikke enige i rapporten, som Københavns Lufthavn har bestilt om vækst frem til år 2050. ”Fri os for partsindlæg,” hedder det.

Konsulentrapporten, som Københavns Lufthavn har bestilt om, at en markant udvidelse af lufthavnen vil skabe flere nye arbejdspladser uden for København end i hovedstaden, får ikke nogen venlig modtagelse vest for Roskilde.

”Der er tale om et bestillingsarbejde, som en forsker har kaldt elastik i metermål. Men mest kritisk er det, at rapporten bærer ved til myten om, at arbejdspladser, der skabes i København, smitter mere af på provinsen, end jobs, der skabes i provinsen, smitter af på København.

Den myte vil vi gerne hamre en pæl igennem. For vækst er vækst, der findes ikke et særligt ”københavnerlokomotiv”.

Vi gentager vækst er vækst. Det skal være udgangspunktet for den politiske debat om, hvordan Danmark skal udvikle sig. Støttet af uafhængige undersøgelser, der ikke er partsindlæg for særinteresser”.

Debatindlægget i Jyllands-Posten er underskrevet af regionsformændene Bent Hansen, Stephanie Lose og Ulla Astman, alle fra jyske regioner.