Det bliver i familien

6

qatar airways harrodsMEETINGPOINT: Stewardesserne i Qatar Airways kan ikke lave svinkeærinder, når de afslutter deres jobs hjemme i Doha. De skal hentes af far, bror eller ægtemand.

Stewardesserne i Qatar Airways har fået lempeligere regler end hidtil, hvor de stod til afskedigelse, når de blev gift eller blev gravide. Det har især britisk presse beskæftiget sig en del med. Men også de amerikanske flyselskaber, der ikke er bedste venner med Golfens flyselskaber, som brager frem blandt andet på grund af Open Skies.

Nu slækker Qatar Airways, i følge The Telegraph, på de stramme regler. Hvis pigerne gifter sig eller bliver gravide, bliver de ikke afskediget men bliver tilbudt job på jorden.

”Vores ansættelsesforhold er revideret i takt med, at flyselskabet er vokset,” siger en talskvinde til den britiske avis.

Til gengæld er der ingen slinger i valsen, når de 7.000 stewardesser vender hjem og afslutter deres ture. Hvad enten det er før eller efter mørkets frembrud, må de kun blive afhentet af deres ægtemand, far eller bror. Det står i deres arbejdsbetingelser.

Qatar Airways mangler ikke succes på det kommercielle plan. Fra november bliver der to daglige afgange fra København til Doha, og i aftes kunne 100 danske agenter høre nærmere om de mange muligheder ved et informationsmøde i København.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

6 Comments on "Det bliver i familien"

Notify of
avatar
Torben
Torben

Fakta check: hvordan kan de blive afhentet af ægtemand efter deres ture hvis de citat “pigerne gifter sig eller bliver gravide, bliver de ikke afskediget men bliver tilbudt job på jorden” !!!

Claus Andersen

Jeg kender personligt 2 piger der arbejder som kabine personale ved Qatar Airways (en spansk pige og en australsk pige) og de bor begge to i Doha uden partner, far eller lignende, men de kommer til og fra arbejde alligevel også når de lander om natten. Mon ikke gamle Hr Olsen tager for mange af sine historier fra engelske tabloider? Der er mange ting der kan kritiseres hos Qatar Airways og mange andre fly selskaber, men det her er noget forvrøvlet sludder. Det er lige så sikkert om at en flybillet til Rom stadigvæk koster mindre end et par cowboybukser.

Jens
Jens

Hvad gør allede udenlandske stewardesser som ingen familie har i Quatar?

Martin BM
Martin BM

En lidt unuanceret artikel der rejser en række nye spørgsmål som det også bliver antydet i de forrige kommentarer. Synes desværre også at artiklerne herinde har det med at blive lidt for meget á la ekstra bladet, hvor man udelader fakta og detaljer for at fremme sin subjektive holdning omkring det pågældende emne/selskab.. Det er muligt at jeg tager fejl, men det er hvad jeg får ud af det.

Søren
Søren

Jeg er helt enig med Claus og Martin. Qatar Airways har meget at lære når det kommer til arbejdsvilkår, men hvorfor skrives der aldrig om af stewardesser hos Singapore Airlines som også mister jobbet, hvis de bliver gravide. Det står simpelthen i deres kontrakt. Jeg skal ikke forsvare QR, men det ville klæde redaktionen at være lidt mere nuanceret…og måske lige researche lidt selv, inden man skriver en historie der lyder lidt for utrolig.

Space Cowboy
Space Cowboy

Man kan som kvinde godt koere bil i Qatar, saa de kan sagtens tranportere dem selv hjem. Eller en taxa eller med den transport som QR stiller til raadighed. Flyselskabet vil ikke have at en kaereste staar og venter paa en stewardesse; det skal vare en aegtemand, far eller bror. Husk paa at Qatar er et muslimsk land og ikke saa frit og aabent som Dubai.

wpDiscuz