Det er altså ikke let

3

easyjet cockpit pilotCOCKPITSIKKERHED: En japansk pilot er suspenderet for at have en stewardesse i cockpittet, mens kollegaen var på toilettet. Men var det ikke meningen?

Det er ikke let at vide, hvad en pilot må eller ikke må. En pilot fra Japan Airlines er suspenderet, fordi han under en flyvning efter, at flyet var nået op i 10.000 meters højde, havde accepteret en stewardesse ved siden af sig i styrmandssædet, da kaptajnen var gået til toilettet.

Flyvningen til Osaka fra Tokyo fandt sted 7. juni, og problemet har tilsyneladende været, at hun tog et foto af ham i kaptajnssædet med sin smartphone. Hvem der egentlig har haft ondt af det, vides ikke. Men det må vel være en kollega eller kaptajnen, da han kom tilbage.

Det er i følge rapporterne fra Japan Airlines uklart, om man følger proceduren fra andre selskaber, bl.a. de danske, hvor en fra kabinepersonalet skal tage plads i cockpittet, når en pilot går ud. Med baggrund i de katastrofale følger det fik, da Lufthansa-piloten styrtede sit fly.

Hvad stewardessen egentlig skal foretage sig, mens hun sidder brandvagt derude, er der næppe givet en nøjagtige manual for. Formentlig skal hun ikke bruge tiden på at tage foto, men tage del i flyvningen kan hun jo heller ikke.

Hvis ikke sagen var skabt på så grotesk og alvorlig en baggrund, ville den være svær at tage højtidelig.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Det er altså ikke let"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Måske var problemet, at den usle pilot ifølgen beskrivelsen ovenfor havde formastet sig til at side i kaptajnens sæde.

Jan
Jan

Hvis han er en “rigtig” styrmand og ikke instruktør, må han ikke sidde i venstre sæde. Og stewardessen må under ingen omstændigheder sidde i styrmandens sæde, medmindre hun har et certifikat.
Så det var helt korrekt at straffe ham. En advarsel var måske på sin plads.

Anne
Anne

Måske var problemet snarere, at han havde forladt sit eget sæde… det er jo netop meningen, at man passer radioen og styrer flyet samt sikrer sig at autopiloten er instillet rigtigt stedet for at fjolle rundt og tage billeder.

wpDiscuz