Det er flyselskaberne værd

Seks flyselskaber i Norden er børsnoteret. Tilsammen er værdien 13,5 milliarder kroner. SAS er fremdeles det flyselskab i Norden med højest værdi, men Norwegian følger lige efter.

SAS vurderes til en værdi på DKK 4.941, mens Norwegian anslås at have en værdi på DKK 4.317, Finnair på DKK 3.681, Cimber Sterling på DKK 198, Atlantic Airways på DKK 138 og Icelandair på DKK 128. Alle tal er opgivet i millioner kroner.

Ifølge flyanalytiker Thomas Nielsen fra Pareto er det ikke så enkelt at sammenligne selskabernes værdier:
”Billedet er mere sammensat end som så. Det er vanskeligt at sammenligne tal på den måde, og man bør blandt andet se på gældsniveau, og der er for eksempel Norwegian og SAS forskellige”, siger han til ABC Nyheter.

Lavprisselskabet Ryanair har til sammenligning en markedsværdi på omkring 37 milliarder kroner. I løbet af 2009 havde det irske lavprisselskab omkring 67 millioner passagerer. De seks nordiske selskaber havde totalt 47 millioner passagerer i samme periode.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.