Det lysner for Bornholm

bornholmDANSK TURISME: Transportminister Magnus Heuinicke (S) har givet tilsagn om at ville åbne for færgeforliget igen efter tusindvis af protester. – Turistbranchen glæder sig.

Selv om det næsten var et enigt Folketing, som vedtog forliget om kommende transport til Bornholm fra 2017, har man jo lov at blive klogere.

Bornholmerne har ikke lagt skjul på deres vrede over, at en reservefærge forsvinder og med den sommertrafikken fra Sassnitz til Rønne med masser af tyske turister. Ikke ligefrem den form for vækst, Bornholm har brug for.

Det er Udvalget for landdistrikter og øer, at transportminister Magnus Heunicke nu har skrevet til og udtrykt håbet om, at han kan få forligskredsen til at afsætte et beløb til en bedre betjening.

Det er først og fremmest sine egne, at ministeren skal have med. De borgerlige synes allerede positivt stemt, men løbe fra, at de indgik et forlig om en klar forringelse, kan de ikke.

Bornholms turisme må selv sørge for at forlænge sæsonen, men den første betingelser er, at trafiksystemet fungerer. Bornholmerflyet kan trods alt ikke gøre det alene.