Blandt årets prismodtagere ved Danish Travel Awards var Fårup Sommerland, repræsenteret af Niels Jørgen Nielsen, forlystelsesparkens administrerende direktør, der også er formand for bestyrelsen i VisitDenmark (Foto: Michael Stub)

Det sagde vinderne af årets Danish Travel Awards

24 modtagere af årets Danish Travel Awards var på scenen i Cirkusbygningen for at takke. Der kom mange kloge ord – og flere af prismodtagerne havde kærlige stikpiller til Aalborg Lufthavn…

Ved Danish Travel Awards onsdag aften blev der uddelt 24 DTA-awards samt de tre nye særpriser – Luftfartsprisen, Turismeprisen og Rejseprisen – under sammenkomsten i Cirkusbygningen med over 500 deltagere fra alle dele af den danske rejse-, turisme- og luftfartsbranche.

Danish Travel Awards, der i år blev holdt for 26. gang, er arrangeret af Travelmedia Nordic (herunder Check-in.dk, Standby.dk og Turisme24.dk)

Her er hvad en række af vinderne sagde fra scenen. For at gennemføre prisuddelingen hurtigere, var der i år som udgangspunkt kun ét spørgsmål fra de to konferencierer, studievært på TV 2’s “Go Aften Live,” Natasja Crone, og udenrigskorrespondent hos TV 2, Rasmus Tantholdt.

Hvad vinderne sagde
Her er nogle ord fra vindere af Danish Travel Awards 2023 i den rækkefølge, priserne blev uddelt. Uddelingen var opdelt i tre sektioner, i den første var luftfart og transport.

Bedste charterflyselskab: Atlantic Airways. Johanna á Bergi, administrerende direktør for det færøske flyselskab, der primært flyver ruteflyvning, mens en lille del af den samlede produktion er charter for flere danske charterarrangører, sagde: ”Tusind tak, vi gør hver dag vores bedste for at sætte vores kunder i centrum.”

Klik for større format. Johan Bisgaard Larsen, direktør for salg og distribution hos Norwegian, interviewes af Rasmus Tandholdt, mens kollegerne Eva Gøtsche og Lars Sande hører på. Foto: Michael Stub.

Bedste lavprisflyselskab: Norwegian. Johan Bisgaard Larsen, direktør for salg og distribution, sagde: ”Norwegian vinder mange priser ude i Europa, men det er ikke hver dag det sker i Danmark. Vi vinder, fordi vi rammer det rigtige marked,” sagde han og tilegnede navnlig prisen til flyselskabets kabine- og cockpitansatte.

Bedste europæiske ruteflyselskab: Icelandair. På scenen sagde marketingschef Bergthora Jonsdottir og salgschef for Danmark, Phedra Maren Thompson: ”Tusind tak, vi er virkelig stolte. Og Danmark har altid været et stort og vigtigt marked for Icelandair.”

Bedste interkontinentale ruteflyselskab: Emirates. Landechef Morten Balk: ”Endelig kommer Danish Travel Awards-prisen hjem til os, vi har vundet før. Jeg deler prisen med vores fantastiske Emirates-team her i Danmark og vores samarbejdspartnere blandt rejsebureauer og firmakunder – og selvfølgelig passagererne i vores ofte fyldte fly fra København. Og måske kommer Airbus A380’eren tilbage til København næste år.”

Bedste indenrigsflyselskab: Alsie Express. Herfra takkede Dennis Rybasch, administrerende direktør, for prisen og tilføjede, at han snart håber, at de danske politikere begynder “at sætte nogle brugbare rammer” for brug af bæredygtigt flybrændstof (sustainable aviation fuel (SAF).

Bedste danske lufthavn: Aalborg Lufthavn. Lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen sagde fra scenen, at han var utrolig glad for, at Aalborg Lufthavn igen vinder denne Danish Travel Award. Prisen går til lufthavnens medarbejdere og deres store arbejde hver eneste dag, sagde han.

Niels Hemmingsen blev også spurgt, hvordan det var gået, efter lufthavnen tidligere i år droppede sin gratis parkering. ”Kunderne har taget ændringen til sig på en god måde,” sagde han.

Bedste passagerrederi: Color Line. Administrerende direktør for det norske rederi i Danmark, Henrik Renneberg, sagde, at han blandt andet tilskrev prisen til Color Line med, at rederiet sejler med komfortable nye skibe mellem Danmark og Norge. Ruten har årligt to millioner passagerer – og i denne tid er der ekstra mange danske rejsende på grund af den lave norske kronekurs.

Bedste biludlejningsselskab: Avis. Kommerciel chef for Avis Biludlejning i Danmark, Anders Lau Nielsen, sagde, at der var gået alt for længe, siden Avis sidst havde vundet denne Danish Travel Awards. ”Men vi har også gjort meget for at blive bedre. Vi er blevet endnu bedre til service og til at have et godt salgsteam overfor rejsebureauerne – og så er vi også gode på prisen,” sagde han.

Dansk turisme
I anden sektion af prisuddelingen var omdrejningspunktet dansk turisme, herunder overnatningssteder.

Bedste hotel i København: The Square. Hotelchef Karina Living fra Arp-Hansen-hotellet på Rådhuspladsen, sagde blandt andet:
”Tusind tak, det er helt fantastisk at vinde denne Danish Travel Award. Det er en stor overraskelse – men ja, vi synes også, at vi gør det godt og skaber gode gæsteoplevelser.”

Bedste hotel på Sjælland, Fyn og Øerne: Nyborg Strand Hotel & Konference. Administrerende direktør Jan G. Larsen sagde blandt andet: ”Tusind tak. Det er hårdt arbejde, men vi tør også gøre noget anderledes: nogle gange lægger vi lommeregneren væk og bruger hjertet.”

Bedste hotel i Jylland: Hotel Vejlefjord. Flemming Jakobsen, administrerende direktør, sagde (med henvisning til Aalborg Lufthavn): ”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har gratis parkering…

En god chef skal kunne eksekvere – vi er heldige, vi har 170 medarbejdere fra 16 til 72 år, der kan eksekvere hver dag. Det er derfor, vi igen står her i år,” sagde han.

Bedste badehotel i Danmark: Svinkløv Badehotel, havde valgt at sende receptionschef Birgitte Schram, souschef i køkkenet, Oliver Bendi, og Dina Charlotte Berggreen fra bogholderiet til at tage imod denne nye priskategori og takke for førstepladsen.

Bedste luksushotel i Danmark: Alsik Hotel & Spa i Sønderborg. Jesper Bach Larsen, administrerende direktør, sagde: ”I skal alle bare komme og besøge os – I kan jo flyve med en anden af aftenens vindere, Alsie Express, til Sønderborg.

Klik for større format. Jesper Bach Larsen, administrerende direktør for Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg, under sit hotels vinderinterview med Natasja Crone. Foto: Michael Stub.

At Alsik-hotellet har en Michelin-restaurant, Syttende, har selvfølgelig stor betydning for os, vi har mange overnattende gourmetgæster. Og vores store spa-område tiltrækker også mange hotelgæster. Og så har vi et fantastisk team på hotellet.”

Bedste feriecenter i Danmark: Skallerup Seaside Resort. Administrerende direktør Jørgen Høll tog imod prisen og sagde blandt andet: ”Vi havde ikke nået denne førsteplads uden vores medarbejdere. Vi arbejder for at give den bedste service. Jeg er superstolt over, at Skallerup bliver den første modtager af denne nye Danish Travel Awards-pris.”

Bedste destination i Danmark: Bornholm, der genvandt prisen fra sidste år. Direktør for Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph (der også er formand for Danske Destinationer), sagde blandt andet:

”Bornholm er naturmæssigt et eksotisk stykke Danmark. Og så har vi et væld af ildsjæle, der rykker for vildt i kærligheden til Bornholm. Det er alt fra fødevareproducenterne, kunsthåndværkerne til overnatningsstederne.”

Bedste attraktion i Danmark: Fårup Sommerland vandt den nye kategori. Administrerende direktør Niels Jørgen Nielsen, der også er formand for VisitDenmarks bestyrelse, sagde blandt andet:

”Tak fordi I har taget danske attraktioner med som ny kategori ved Danish Travel Awards. Alene Danmarks 25 største attraktioner tiltrækker årligt 20 millioner besøgende, så vi fylder meget i oplevelses- og turismeerhvervet. Og det er fantastisk at stå på toppen af listen.

Det gør Fårup Sommerland blandt andet, fordi vi sidste år åbnede en rutsjebane (Fønix til 100 millioner kroner, red.) i europæisk topklasse, vi har Danmarks største vandland og et af de bedste hoteller. Og så er vores team med til at give gæsterne fantastiske oplevelser.”

Vinderne blandt rejsebureauer og udlandsferie
Bedste charterarrangør: Spies genvandt prisen fra sidste år. Administrerende direktør Jan Vendelbo: ”Det er ganske fantastisk igen at stå her på scenen. Og det er dejligt, at vi fortsat er danskernes foretrukne rejsearrangør. Og vi har i øvrigt gratis parkering på vores hoteller…”

Heidi Maak Glinvad, administrerende direktør for Vitus Rejser og bestyrelsesmedlem i Danmarks Rejsebureau Forening, takker for rejsebureauets Danish Travel Award. Foto: Michael Stub.

Bedste rejsearrangør (rundrejser): Vitus Rejser. Heidi Maak Glinvad, administrerende direktør, sagde: ”Jeg er bare så glad – også på pakkerejsearrangørernes vegne, og at det er en af de mindre arrangører, der vandt denne pris i år. Kæmpestor tak til mit team på kontoret.

Pakkerejsebranchen har haft nogle megahårde år, navnlig under pandemien, SAS’ pilotstrejke, nogle naturkatastrofer og så kom krigen i Ukraine. Vi havde blandt andet mange flodkrydstogter i Rusland. Derfor er jeg så stolt over, at vi vinder. Vi har ikke gratis parkering, men gratis opsamling på vores busser.”

Bedste ferierejsebureau: Top Tours (ejet af Bravo Tours). Administrerende direktør Martin Bisp sagde: ”Tusind tak – og vi glæder os meget til det kommende samarbejde i Travelheart Family-gruppen.”

Bedste skirejsebureau: Højmark Rejser, administrerende direktør Majbritt Jensen: ”Jeg tror, at det er små marginaler der afgør, hvem der vinder Danish Travel Awards. Men vi lægger os i selen hver eneste dag for at levere rigtig gode skirejser.”

Bedste erhvervsrejsebureau: Amex Global Business Travel. Jens Frederiksen, administrerende direktør, sagde blandt andet: ”Jeg er helt overvældet over at stå her i aften.

For at vinde skal man have tre ting: fantastiske kunder og partnerskaber med dem, man skal have fantastiske partnere i rejsebranchen, mange sidder her i aften, og så selvfølgelig et medaarbejderteam, der kan levere den ultimative service dag og nat. Og det team er jeg meget stolt over,” sagde Amex-direktøren.

Bedste krydstogtrederi: Royal Caribbean International. Herfra sagde nordisk salgsdirektør, Karen Tucker: ”Tusind tak, også til vores samarbejdspartnere i rejsebranchen, mange af jer sidder her i Cirkusbygningen. Tak for jeres støtte.”

Bedste rejseland i Europa: Italien. Nordisk chef for ENIT, det officielle italienske turistråd, Anna Andersson, sagde: ”Vi glæder os meget over, at danske turister er vendt tilbage til Italien stærkere end før pandemien, mens det kniber mere med nordmændene og svenskerne. Danskerne elsker Italien – og der er mange gratis parkeringspladser,” sagde hun med endnu en ny til Aalborg Lufthavn.

Bedste rejseland uden for Europa: Thailand. Thailands ambassadør i Danmark, Sirilik Niyom, og chef for TAT, Thailands turistråds nordiske kontor, Orn Doungchan, sagde:

”Det er en stor ære for Thailand at vinde dette års Danish Travel Awards. Tak fordi denne fantastiske aften bliver arrangeret. Thailand glæder sig meget over, at turisterne er på vej tilbage. 80.000 danskere har allerede været i Thailand i år. Og vi er klar til at modtage flere danskere til Smilets Land.”

 

Relaterede artikler:

Her er vinderne af Danish Travel Awards 2023

Bjarke Hansen første modtager af nye Rejseprisen

Øget fokus på dansk turisme ved Danish Travel Awards