Det sagde vinderne

Østrig hjemtog i år prisen som bedste udenlandske turistbureau i Danmark. Landechef Norbert Lerch var i flot nationaldragt, da han sammen med pressechef i Danmark, Inger Diedrich, modtog prisen. Foto: Michael Stub

Der var lagt vægt på vurderingen af kvalitet, da vinderne af årets Danish Travel Awards skulle findes. Det gav mange nye vindere.

Ansatte i rejsebranchen, der tidligere via standby.dks nyhedsbrev kunne stemme på f.eks. deres egne firmaer, havde i år ikke denne mulighed, da det systemmæssigt ikke kan kontrolleres, om der netop stemmes på egen virksomhed.

Ligeledes havde Danish Travel Awards i år skiftet analyseinstitut. I år blev Epinion brugt, og det fandt årets vindere ved at spørge sit udvidede danmarkspanel med 2.000 medlemmer. Panelet udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen fordelt på alder, uddannelse, indtægt, bopæl osv.

Og navnlig scoring indenfor området kvalitet af produktet blev lagt til grund for udvælgelsen af vinderne.

Danmarkspanelet skulle kun stemme på kandidater, flyselskaber, rejsebureauer, hoteller m.m., som de har brugt indenfor de seneste to år.

I sin velkomst konstaterede ejer af Scandinavian Travel Media, Lars Thuesen, at årets Danish Travel Awards blev holdt med en positiv baggrund pga. af de mange gode økonomiske resultater i rejsebranchen.

”Vi er samlet i aften for at hylde rejsebranchens bedste. Det er vigtigt at finde de rigtige vindere, derfor har vi i år fået vægtet kvalitet frem for kvantitet højest. Det har givet bedre muligheder for små og mellemstore aktører. Der vil sikkert igen være diskussion om vinderne, men faktum er, at de er vinderne,” sagde Lars Thuesen.

”Vi elsker det, vi laver”
Guldsmeden Hotels vandt prisen som bedste hotelkæde i Danmark. Den startede i Aarhus og har foreløbig fem hoteller i København.

”Der er mange boutiquehoteller i København, men der er plads til os alle,” sagde medejer af hotelkæden, arkitekt Marc Weinert, og pressechef Kirsten Aggersborg, til konferencier Cecilie Beck, da de hentede deres pris.

Stjernegaard Rejser kom ind som nr. 1 i kategorien Bedste Ferierejsebureau.

”Vi elsker det, vi laver. Vi kæler for detaljerne og sælger ikke kun rejser, vi sælger oplevelser,” sagde rejsebureauets ejer og adm. direktør, Asger Domino.

Da Cecilie Beck spurgte, om det var et problem for rejsebureauerne, at mange forbrugere leger det lille rejsebureau og selv booker deres rejser, sagde Asger Domino, der også er bestyrelsesformand i Danmarks Rejsebureau Forening:

”Forbrugerne er velkomne. Men de rejser, vi laver, er nok for komplicerede.”

Ibrahim Ramadan, ejer af Atlantis Rejser, der tidligere har vundet en Danish Travel Award som bedste charterarrangør, sagde bl.a.:

”Når vi skal finde en ny destination kigger vi bl.a. på, hvad vores kunder kan lide i vores kerneprodukt.”

Travellink Corporate kunne hente prisen som bedste forretningsrejsebureau.

”Jeg er lidt overrasket over, at vi vinder, for vi er oppe mod stærke konkurrenter, der gør det godt. Jeg troede, at CWT ville vinde igen i år,” sagde landechef hos Travellink Corporate, Torben Nygaard.

Nye vindere hos flyselskaber
Sidste år snuppede SAS alle fire Danish Travel Awards indenfor flyvning. I år skiftede alle ejer.

Nordens største charterflyselskab, Thomas Cook Airlines, vandt prisen på sit område.

”Det betyder rigtig, rigtig meget, at vores kabine- og cockpitansatte taler de skandinaviske sprog,” sagde adm. direktør Per Knudsen der medgav, at charterflyselskaber som Thomas Cook Airlines presses af rutefly på feriedestinationerne.

”Men vi klarer os, fordi vi er konkurrencedygtige,” sagde han.

Kommerciel direktør i Sun-Air var en glad modtager af prisen som bedste europæiske flyselskab.

”Ja, vi er et lille flyselskab, men når man vægter kvalitet frem for kvantitet, så kan vi sagtens være med,” sagde han.

Prisen som bedste oversøiske flyselskab landede i år hos Singapore Airlines, hvis nordiske direktør, Erwin Widjaja, og nordisk salgsdirektør Allan Hoffery bl.a. sagde:

”Selvfølgelig kan vi mærke konkurrencen, men vi klarer os også fordi, vi har gode partnere.”

Singapore Airlines fik i august ny flytype på sin rute til Københavns Lufthavn, der som noget nyt bl.a. har fire sæder på første klasse.

”Det går over al forventning med at sælge de sæder. Vi oplever tit, at en passager møder op i lufthavnen i Singapore og køber et af disse sæder,” sagde duoen.

Og Lone Koch, adm. direktør for Alsie Express, tog glad imod årets Danish Travel Award som bedste indenrigsflyselskab.

”Vi har bl.a. en tæt nærhed til vores kunder. Vi har vores egen stil, hvor f.eks. kaptajnen står ved flytrappen og byder passagererne velkomne ombord,” sagde Lone Koch, der ikke ville afsløre om Sønderborg-selskabet har planer om andre flyruter.

Turistchef i nationaldragt
Østrig hjemtog i år prisen som bedste udenlandske turistbureau i Danmark. Landechef Norbert Lerch var i flot nationaldragt, da han sammen med pressechef i Danmark, Inger Diedrich, kom på scenen og modtog prisen.

”Danskerne er glade for Østrig, ikke kun som skisportsdestination, men også ferieland om sommeren. Og så er danskerne glade for at kunne komme direkte i kontakt med os via vores kontor i København,” sagde de.

Portugal vandt årets Danish Travel Award som bedste rejseland i Europa.

”Det undrer mig ikke,” sagde turistchef i Danmark, Stig Sommerfeldt Kaspersen.

“Vi kan se, at vi scorer højt i tilfredshed fra forbrugerne, og så har vi også et fremragende samarbejde med rejsebureauerne.”

For 7. år i træk vandt USA prisen som bedste oversøiske rejseland ved Danish Travel Awards.

”Vi har ikke mærket nogen negativ effekt efter Donald Trump blev præsident. Danskerne er glade for USA pga. det høje kvalitetsniveau,” sagde direktør for den danske Discover America-komite, Karin Gert Nielsen.

Se flere billeder fra Danish Travel Awards 2017 på Facebook