DF-udspil kan styrke dansk turisme

Partiet har netop offentliggjort sit finanslovsforslag for 2011, og et af punkterne handler om momsafløftning til erhvervslivet ved køb af hotel- og restaurantydelser samt møder og konferencer.

 

”Det vil skabe nye arbejdspladser i hele landet, og mange af disse arbejdspladser er specielt interessante for yderområder og for lavt uddannede. Derfor har et styrket turist-fokus en række positive følger”, skriver partiet i sit finanslovsforslag. Her fremgår det også, at forslaget eventuelt kan indfases over en årrække.

 

I Horesta modtages udspillet med stor tilfredshed.

 

”Det er meget glædeligt, at momsafløftningen nu bliver en del af finanslovsforhandlingerne. Det er helt rigtigt set af Dansk Folkeparti, at fuld momsafløftning kan være et godt redskab til at styrke dansk turisme og udviklingen i udkantsdanmark. 60% af omsætningen inden for erhvervsturisme ligger uden for hovedstaden”, siger formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen.

 

”Der er et stort vækstpotentiale i at satse på turisterhvervet, og det har man erkendt i alle lande omkring os. I Danmark har vi mistet 9% af de udenlandske hotelovernatninger de seneste ti år, mens det øvrige Nordeuropa er gået frem med 19%”, siger han.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.