Disney Cruise får base i København

disney cruise lines krydstogtCRUISE: For første gang får et skib fra Disney-koncernen udgangshavn fra København næste sommer med flere afgange til Baltikum, Norge og Island. – Disney Magic rykker fra Middelhavet til nordiske breddegrader.

Kort før premieren på årets krydstogtsæson i Københavns Havn kom nyheden, som man længe har håbet på. Et af verdens mest spektakulære krydstogtrederier, Disney Cruise Line, flytter et af sine skibe fra Middelhavet til København og Norden fra næste sommer.

Amerikanerne har længe leget med tanken og havde for få år siden et enkelt anløb i København, hvor de kendte Disney-figurer bl.a. var på besøg hos syge børn på Rigshospitalet. Men siden er det ikke blevet til noget, hverken i fjor eller i år.

I går åbnede rederiet imidlertid for salget til næste sommer, og her bliver København en aktiv medspiller. I maj og juni har Disney Magic base i Københavns Nordhavn for at sejle op langs Norges kyst med to afgange. Derudover en længere tur til Norge og Island, og senere en afgang til Baltikum og St. Petersborg.

I juli rykker skibet med 2.700 passagerer og en besætning på 950 inklusive Disney-figurerne til Dover og sejler to rundture – begge med anløb i København.

Det er en gevinst for København, som især vil give genlyd i USA, hvorfra langt det største publikum til Disneys skibe kommer.

Dansk hovedagent er Bella Vista Travel med How2Cruise, og herfra har man også i lang tid bearbejdet Disney-folkene for at rykke til København.