Disse rejsebureauer tjente mest sidste år

ferie krydstogt startourTURISME: Her er de 10 største bundlinjeresultater efter skat hos danske rejsebureauer i 2015. Det er en blanding af charterbureauer, erhvervsrejsebureauer og incoming.

Sidste år havde Danmarks 181 største rejsebureauer et samlet overskud på 338 mio. kr. ud af omsætning på 26,3 milliarder kr. De ti største overskud – efter skat i 2015 – var ifølge Dansk Brancheanalyse: Star Tour: 34,1 mio. kr. og Spies med 26,1 mio. kr.

Danmarks to største charterrejsebureauer har de seneste ti år været bedst til at tjene penge. Det var de også i 2015.

Ski Group (tidligere Højmark Rejser) – nogle af pengene tjenes på destinationerne: 20,3 mio. kr.

Trans Nordic Tours er et incoming-bureau med overskud i hvert eneste år i alle de år, Dansk Brancheanalyse har tal fra (1998), og i år slog de deres egen rekord: 18,7 mio. kr.

Horizons (sammenlagte Kilroy Travels Denmark og Jysk Rejsebureau): 15,3 mio. kr.

Kilroy Group Travel (ejer 27 pct. af Ski Group): 14,1 mio. kr.

Bravo Tours, Danmarks tredjestørste rejsebureau, fik overskud på 12,3 mio. kr.

VIA Egencia (tidligere VIA Travel) er et af Danmarks tre største erhvervsrejsebureauer og er historisk det bedste erhvervsrejsebureau til at skabe overskud: 12 mio. kr.

VOS (Vision of Scandinavia), incomingbureau agent har også haft rekordår, og har haft overskud hvert eneste år de seneste 17 år. Sidste år 11,7 mio. kr.

DFF-Fonden, der driver Dansk Folkeferie, så sidste år overskud på 10,2 mio. kr.

Ole Egholms kommende analyse af økonomien i Danmarks største rejsebureauer er på 170 sider og koster 3.600 kr. plus moms – den kan bestilles med mail til: ole@danskbrancheanalyse.dk