Dobbeltdækkere støjer for meget på Manhattan

Enhver der har været i New York kender tempoet, menneskemyldret og larmen. Selv om det er begrænset hvor meget man kan høre, hvis man har fået et hotelværelse på 35. etage eller højere.  Ambulancer, politiudrykning, brandbiler, skraldevogne gør også sit til at hæve støjniveauet.

Men det værste er alligevel de mange åbne turistbusser, hvor guiderne fortæller om diverse bygninger, der passeres. Busserne begyndte for alvor at cirkle rundt for en snes år siden, men nu har de mange klager fra indbyggere og forretningsdrivende medført, at borgmester Michael Bloomberg og hans stab har indført forbud mod brug af højtalere fra åbne busser fra juli næste år.

Borgmesteren hører ellers til typen, der normalt siger ”and so what” til den slags problemer, men nu har selv han fået nok.

Turisterne undrer sig. Mange troede slet ikke, der boede mennesker så langt nede i skyskraberne på Manhattan og konstant kørende aircondition betyder også, at vinduerne næsten aldrig åbnes. Det er sjældent fru Lewis åbner vinduet i gadeniveau for at lufte støvkluden.

Turoperatørerne raser. Nu skal de sammen med busselskaberne ud og investerer i mere elektronisk udstyr. Præsidenten for Gray Line New York siger til flere aviser, at hans busser i hvert fald ikke krænker noget støjforbud.

New York regner normalt med, at turisterne årligt bruger ca. 35 mia. kr. Nok værd at regne med – også selv om det larmer lidt.

 

Skrevet af Ejvind Olesen