Direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, foran Tyrkiet Ekspertens kontor i København i den hektiske tid i oktober 2013, hvor charterbureauet var gået konkurs i hvad der blev den dyreste rejsebureaukonkurs i nyere tid. Foto: Preben Pathuel.

Dom mod rejsebureau udsat

Dommen mod tre tidligere topchefer i krakket dansk rejsebureau er udskudt i to uger. Konkursen kostede Rejsegarantifonden 18,6 millioner kroner – den næstdyreste i fondens historie.

Byretten i Lyngby skulle fredag, den 13. april, have afsagt dommen – men den er nu blevet rykket til torsdag den 26. april, oplyser Lyngby Ret til STANDBY.dk

De tre tidligere direktører i det krakkede danske charterrejsebureau Tyrkiet Eksperten bør betale seks millioner kroner efter den dyreste rejsebureaukonkurs i nyere tid, lød det under retsmøderne i marts fra advokaten der repræsenterede Rejsegarantifonden. Fonden tabte 18,6 millioner da Tyrkiet Eksperten krakkede i oktober 2013.

”Vi har fået at vide, at grunden til udsættelsen af domsafsigelsen skyldes IT-problemer i retten i Lyngby – men ikke årsagen til IT-problemerne,” sagde administrerende direktør i Rejsegarantifonden, advokat Birgitte Fjeldhoff, torsdag til STANDBY.dk

Hun var ikke selv tilstede under de to retsmøder i marts, ”men meldingen fra vores advokat er, at det gik som planlagt. Nu afventer vi dommen – går den os imod skal bestyrelsen i Rejsegarantifonden afgøre, hvorvidt kendelsen skal ankes til Østre Landsret. Men vi havde ikke kørt denne retssag, hvis vi ikke troede, vi ville vinde den,” siger Birgitte Fjeldhoff og tilføjer:

”Grunden til at vores advokat foreslog at kræve de tre, to og en millioner kroner fra de tre tidligere hovedpersoner i Tyrkiet Eksperten hænger sammen med den retsafgift det koster at føre sagen.”

Forsvarsadvokaten for ægteparret bag Tyrkiet Eksperten, Gündüz Dogusoy og hans hustru, Fatma Zeynep Dogusoy, ønskede dem frifundet, sagde han i Lyngby Ret. Kendes de skyldige kan de ligeledes anke til Østre Landsret.

Ønsker dom med signalværdi
I 2015 meddelte Rejsegarantifonden, at man ville stævne de tre hovedpersoner i sagen om konkursen hos Tyrkiet Eksperten. I den forbindelse sagde fondens direktør, Birgitte Fjeldhoff, i april 2015 til STANDBY.dk

”Vi får måske ikke noget ud af at hive dem i retten. De vil sige, at de ikke har midler til at tilbagebetale 30 millioner kroner (vurderingen i 2015, red). Men får vi medhold, vil dommen have klar signalværdi: Rejsegarantifonden vil ikke acceptere et så stort tab – uden det får konsekvenser for de ansvarlige. Vi vil forfølge de ansvarlige.”

Rejsedirektør har kostet garantifond 24 millioner kroner
Beløbet som Rejsegarantifonden ønsker i den nuværende sag mod de tre personer fra Tyrkiet Eksperten fordeler sig med tre millioner kroner til grundlægger af Tyrkiet Eksperten, Gündüz Dogusoy, to millioner til tidligere direktør Fer Cellek og en million kroner til Gündüz Dogusoys hustru, Fatma Zeynep Dogusoy. Hun var registreret som direktør for Tyrkiet Eksperten ved konkursen i oktober 2013.

Konkursen i Tyrkiet Eksperten i 2013 blev den næstdyreste for Rejsegarantifonden, der tabte de nævnte 18,6 millioner kroner på krakket.

Bag Tyrkiet Eksperten stod Gündüz Dogusoy, der i 1996 gik konkurs med sit rejsebureau Sultan Rejser, hvilket kostede Rejsegarantifonden 6,1 millioner kroner. Dermed har hans to charterrejsebureauer samlet kostet fonden 24,7 millioner kroner.

Læs mere om retssagen mod de tre personer fra Tyrkiet Eksperten i linket herunder, artiklen har overskriften: Konkursbo kræver millionerstatning fra rejsebureau

Relaterede artikler:

Konkursbo kræver millionerstatning fra rejsebureau

Konkurser i rejsebureauer for millioner

Konkursgarantier fra rejsebureauer på 800 millioner kroner

x

Læs Også

Spies klar med nyt hotelkoncept

Danmarks største charterarrangør lancerer Cook’s Club som nyt hotelkoncept. Det første åbner til sommer på Kreta – yderligere 15 er på vej.

Kårer årets danske konferencecenter 2018

Sammenslutningen Danske Konferencecentre, der har over 100 konferencesteder som partnere, har netop sat navn på Årets Konferencecenter 2018, valgt af mødeplanlæggere og kursusdeltagere.

Rejsebureau har succes med webinarer

Som forsøg begyndte Jysk Rejsebureau at tilbyde potentielle kunder at deltage i informationsmøder uden at møde op på rejsebureauet. Det har tiltrukket mange nye gæster.

Rejsegarantifonden gør klar til lovændringer

Der kommer flere væsentlige ændringer når den reviderede lov for Rejsegarantifonden træder i kraft 1. juli. Fremover skal blandt andet alle rejseudbydere i Danmark være registreret i fonden.

Masser af tal om danskernes ferierejser

Hvordan booker danskerne ferierejser, hvor henter de inspiration og hvilke lande rejser de til. Dette og meget mere giver ny omfattende analyse svar på.

Genvalg til bestyrelsen i DRF

Der var genvalg til medlemmerne af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening ved generalforsamlingen torsdag. Foreningen fejrer til oktober sit 80 års jubilæum.