DRF åbner for udenlandske medlemmer

forretningsrejsendeREJSEBRANCHEN: På Danmarks Rejsebureau Forenings generalforsamling i går sagde medlemmerne ja til at ændre foreningens statutter, så rejsebureauer fra EU/EØS-landene kan blive medlem af DRF. Det kræver bl.a. at de kan stille konkursbeskyttelse. Hvert nyt medlem skal godkendes af DRF’s bestyrelse.

Danmarks Rejsebureau Forening har henvendelser fra rejsebureauer i EU-landene og f.eks. Norge og Schweiz, der gerne vil være medlem af DRF.

Efter længere debat med mange opklarende spørgsmål vedtog generalforsamlingen at åbne for den mulighed, at ikke-danske rejsebureauer kan blive medlem af DRF.

Inden generalforsamlingen på Royal Hotel i København, var der indlæg fra Morten Petersen, Industry Leader hos Google. Han fortalte om en række af de nye tiltag fra Google, herunder app’en Google Now, der bl.a. skal have adgang til brugerens mail-box, men så kan hjælpe og informere på en række områder. Bl.a. at foreslå billigere hotel end det, brugeren f.eks. har booket.

Morten Petersen sagde, at antallet af søgninger via smartphones og tablets er stigende på bekostning af f.eks. rejsesøgninger via stationære computere.

På generalforsamlingen blev det også oplyst, at Google står foran nye ændringer af sine søgekriterier. F.eks. vil rejsebureauers hjemmesider fra måske allerede næste uge blive vist længere nede i udbuddet, hvis disse hjemmesider ikke er tilpasset smartphones og tablets.

Hele Danmarks Rejsebureau Forenings seneste årsberetning kan ses på DRF’s hjemmeside.