DRF advarer mod Airbnb

1

q5prqh84eofkpjdubcddTURISME: Airbnb vil udfordre rejsebureauer med private udflugter og ferieoplevelser via sit nye produkt ”Trips”. Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer forbrugerne til at tænke sig om. Airbnb har ikke samme sikkerhed som rejsebureauer.

Et madlavningskursus, en guidet byvandring eller noget helt tredje. Det er velkendte discipliner for mange rejsende, men snart kan det være private, der på ferien står bag disse tilbud. Med den nye tjeneste ”Trips” kan alle nemlig oprette Airbnb-oplevelser, som turisten kan tilkøbe via den ”deleøkonomiske” udlejningsplatform.

Danmarks Rejsebureau Forening mener, at det nye initiativ kan bidrage med nye oplevelser til de rejsende. DRF forholder sig dog skeptisk når det gælder forbrugernes sikkerhed ved brug af den nye tjeneste:

”Airbnb har oplevet enorm vækst på udlejningsmarkedet, det viser jo klart, at de udfylder et behov. Det er dog vigtigt at understrege, at de med deres Trips-tiltag ikke kan sælge det samme produkt som danske rejsebureauer. Rejsebureauet leverer et kvalitetstjekket produkt og forbrugeren er sikret, at arrangementet varetages af en professionel guide eller rejseleder,” siger adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, og tilføjer:

”Desuden er rejsebureauet forsikret, hvis der skulle ske en ulykke, og der er indbygget en ekstra sikkerhed for forbrugeren ved at bestille en udflugt, et arrangement eller et kursus hos et dansk rejsebureau sammen med hotel og fly. Så er forbrugeren dækket af pakkerejseloven.”

Pakkerejseloven beskytter bl.a. rejsende, hvis rejsens oplevelser ikke gennemføres eller ikke lever op til forventningerne.

”Når en turist er dækket af pakkerejseloven, ved de, hvor de skal rette eventuelle spørgsmål eller klager. Desuden har rejsebureauer ansvaret for deres underleverandører, det giver rejsende tryghed på deres ferie. For eksempel kan forbrugeren i visse tilfælde være berettiget til at få sine penge igen, hvis noget har været utilfredsstillende,” siger Lars Thykier og fortsætter: ”Den organiserede rejsebranche tilbyder ydelser af høj kvalitet og sikrer samtidig de rejsendes tryghed. Her ligger et kæmpe arbejde for Airbnb for at komme på niveau med den etablerede danske rejsebureaubranche.”

Lars Thykier understreger, at pakkerejseloven kun dækker rejsende, der har booket gennem dansk registrerede rejsebureauer.

Skriv en kommentar

1 Comment on "DRF advarer mod Airbnb"

Notify of
avatar
Juulemanden
Juulemanden

DRF har misforstået hvad flere og flere rejsende efterspørger. Vi har undervejs mødt mange jævnaldrende der rejser på samme måde. Min kone og jeg er 71 år og backpack-rejsende. Selv om vi kunne få en rejse til halv pris vil vi foretrække at rejse alene på den måde vi gør i dag. Forretningsrejser gennem hele livet har lært os at vi kan klare os over alt i verden uden “støttepædagoger”. Om det er AirBNB, B&B, pensioner eller ????? Der er ikke en entydig løsning for den enkelte rejse. Mange ture købes lokalt og vi har stort set kun positive erfaringer.

wpDiscuz