DRF vil ikke savne Tyrkiet Eksperten

Lars Thykier.

Lars Thykier.

Ikke siden 2003, da Sunny Tours lukkede, har rejsebranchen oplevet en så stor konkurs, som Scanway/Tyrkiet Eksperten.

”Det kommer til at koste Rejsegarantifonden over 10 millioner kroner”, siger direktør for Danmarks Rejsebureau Forening og bestyrelsesmedlem i Rejsegarantifonden, Lars Thykier til bt.dk.

”Jeg tror ikke, vi kommer til at savne nogen, der har haft så mange sager i Ankenævnet. Tyrkiet Eksperten har i flere år haft et dårligt omdømme, som har smittet af på branchen”, siger han.

”Lige nu arbejder kurator på at få solgt databasen over de kunder, som har købt rejser hos Scanway/Tyrkiet Eksperten. Jeg regner med, at salget går igennem i denne uge, så kunderne kan blive kontaktet af køberen, med et nyt tilbud”, siger Lars Thykier.

Da Tyrkiet Eksperten lørdag gav op, var der ca. 1.800 danske kunder i udlandet. De, der skulle komme hjem i weekenden, er for langt de flestes vedkommende kommet hjem. Rejsegarantifonden og SOS International har taget hånd om dem, siger kurator Ole Borch.

”Det er den flotteste præstation, jeg nogensinde har oplevet. Den enkelte kunde har måske oplevet usikkerhed og frustration, men i det store billede er det gået virkelig flot, siger han.