Dronningen blandt juleskibene i København

På søndag kommer Queen Victoria gennem snebygerne til Langelinje med over 2.000 briter på juleindkøb. – Bella Vista har inviteret om bord til utraditionel julefrokost og møde med kvindelig, nygift dansk kaptajn.

Københavns Havn vil gerne være en attraktiv havn for juleskibe i december, og i år når man op på syv anløb, hvilket er rekord. Søndag formiddag lægger selveste Queen Victoria til kaj og bliver i byen til hen imod midnat.

Dansk generalagent er Bella Vista Travel, som har benyttet lejligheden til at invitere en udvalgt kreds til frokost eller middag om bord.

”Vi har omkring 50 inviterede gæster,” fortæller direktør Jesper Boas Smith.

”Til frokost til et møde med skibets kvindelige kaptajn er det agenter og presse. Hun har ganske vist fri og er lige blevet gift, men stiller alligevel op.

Inger Klein Thorhauge kommer fra ferie og vil gerne være med til at præsentere sit skib. Der er ikke mange kvindelige kaptajner på krydstogtskibene. Vel mindre end en håndfuld. Inger er fra Tåsinge, så har man ligesom et født talent for at stå til søs.

”Det er typisk engelske rederier, som kan jule shopping på krydstogt. De fleste øvrige skibe er kommet til Caribiens varme himmelstrøg, eller Orienten for flere og flere. Men da briterne vil sejle hjemmefra, er der også skibe i området på denne årstid,” siger Jesper Boas.

Det er fem år siden Queen Victoria besøgte København for første gang på sin jomfrurejse. Vel nok, subjektivt bedømt, det smukkeste af Cunards flåde, som også omfatter Queen Mary 2 og Queen Elizabeth.

Når man kommer om bord er det især The Grand Lobby, der strækker sig over tre dæk med smukke buede trapper, der falder i øjnene.

Queen Victoria er det største juleskib og nr. fire i rækken i København. Søndag ligger også Amadea ved kaj, og mandag kommer Balmoral. Endelig slutter Oceana sæsonen og året 2. juledag for at  sejle ud igen omkring midnat  – og slutte endnu er rekordår i Københavns Havn.