DSB gør klar til køb af el-tog

Det første skridt på vej mod nye, moderne el-tog i Danmark fra 2030 er taget med en række anbefalinger til, hvordan togene skal anskaffes. DSB har fremlagt anbefalingerne for ministeren og Folketingets transportordførere.

”Det er afgørende, at de nye tog er vel afprøvede og driftssikre i modsætning til de skandaleramte IC4-tog”, siger Transportminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse. ”Vi skal undgå de fatale fejl, som blev begået ved anskaffelsen af IC4. Og dette beslutningsoplæg fra DSB er et stort skridt på vejen mod at erstatte det utidssvarende materiel med driftsstabile og moderne el-tog”.

Anbefalingerne kommer fra DSB i samarbejde med eksterne rådgivere og skal danne grundlag for den politiske beslutning om indkøb af togene.

”Med Fremtidens Tog anskaffer DSB et produkt og ikke et projekt – og det er et væsentligt udgangspunkt for anskaffelsen, at den baseres på en etableret produktplatform og kendt og afprøvet teknologi. IC4-anskaffelsen var et nyt design for AnsaldoBreda og ikke afprøvet på forhånd”, lyder det i rapporten om det selskab, der stod bag IC4-togene.

Der skal anskaffes mellem 199 og 204 togsæt med 43.000 pladser. Det ventes, at den samlede investering lander på 17,1-21,8 milliarder kroner.

”Med dette beslutningsoplæg er der skabt grundlag for den beslutning, politikerne skal træffe om køb af Fremtidens Tog”, siger Flemming Jensen, adm. direktør i DSB:

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.