DSB prøvede forgæves at sælge sit rejsebureau

DSB meddelte mandag, at det pr. 1. juni lukker DSB Rejsebureau. Også i går skrev chef for DSB Rejsebureau, Mogens Hagelskær, til rejsebureaukædens samarbejdspartner. Her stod bl.a.:

 

”DSB har besluttet fremover kun at drive aktiviteter, der er relateret til vores kerneforretning: tog, salg og service. Det betyder, at vi lukker DSB Rejsebureau med udgangen af maj, men vi tager ansvar for alle købte og bestilte rejser i 2012.”

”Herefter vil DSB’s udlandsaktivitet være koncentreret om salg af internationale togbilletter.”

 

”Hvad gælder vores samarbejde, vil vi kontakte hver enkelt af vore faste leverandører for præcist at aftale hvad den trufne beslutning indebærer for samarbejdet, og finde den løsning som for alle parter, og særligt vores kunder, passer bedst.
Jeg håber at I vil støtte os i afviklingsperioden og dermed være med til at sikre at de kunder der har købt en rejser får en positiv oplevelse,” hed det i brevet fra Mogens Hagelskær til DSB Rejsebureaus samarbejdspartnere i rejsebranchen.

 

I DSB’s pressemeddelelse i går om lukningen af rejsebureaukæden understregede salgsdirektør i DSB, Anne Lise Bach Sørensen, at ”ferierejser med fly er ikke et kerneområde for DSB, og i takt med, at vi trimmer virksomheden, vælges dette område fra.”

 

”DSB har i denne proces undersøgt alle muligheder, bl.a. om vi kunne sælge det fra. Desværre har de løsninger, vi har kigget på, ikke været mulige. Vi har derfor taget den ansvarlige beslutning at lukke ferierejsebureauet.”

 

Togrejser til Europa vil fortsat være en del af DSB’s kerneområde, og skal i fremtiden sælges via DSB’s hjemmeside, call center samt i DSB’s største billetsalg, hed det fra DSB og Anne Lise Bach Sørensen tilføjede, at medarbejderne i DSB Rejsebureau ”vil så vidt muligt blive tilbudt andre stillinger i DSB.”

 

DSB har 15 rejsebureauer landet over. Udover disse har DSB Rejsebureau sin turoperatør, DSB Tours, et online-bureau samt sit krydstogtbureau i Roskilde.
DSB Rejsebureau har skønsmæssig omsætning på ca. 400 mio. kr. om året – cirka halvdelen er internationale togbilletter, resten er flyrejser.
Selve DSB Rejsebureau har ca. 100 ansatte – under chefstillingen for rejsebureaukæden hører også DSB’s syv store billetkontorer på landsplan.

 

I en kommentar til lukningen sagde rejsebrancheanalytiker Ole Egholm mandag til takeoff.dk:

”Jeg havde ikke forudset, at DSB ville lukke sine rejsebureauer, men havde den seneste tid hørt rygter om det. Det gør mig naturligvis ondt for de berørte medarbejdere, men det er en rigtig beslutning – staten skal ikke konkurrere med private rejsebureauer. DSB har aldrig offentliggjort tal for omsætning og over- eller underskud i DSB Rejsebureau.”

 

”Så beslutningen om at lukke DSB Rejsebureau er en glædens dag for rejsebranchen, og jeg håber de mange dygtige medarbejdere i DSB Rejsebureau snart kan få et nyt job i eller uden for DSB,” siger Ole Egholm.

 

Ifølge hans seneste årsrapport om økonomien i Danmarks ca. 200 største rejsebureauer er DSB Rejsebureau med sin indikerede årsomsætning på ca. 400 mio. kr. det 14. største rejsebureau i Danmark.
De fem største er Spies, CWT, BCD, Via Travel og Star Tour – der alle omsætter for over en milliard kr.

Med 400 mio. kr. i angivet omsætning ligger DSB Rejsebureau mellem Travellink og Horizon-gruppen (Jysk Rejsebureau og Kilroy Danmark, red)

 

Danmarks næststørste kæde af rejsebureauer er FDM Travel med ti rejsebureauer landet over.

Skrevet af Henrik Baumgarten