Museum of the Future kan være et sted til events i Dubai. Pressefoto: Dubai Tourism.

Dubai fordobler antal vundne business-events

Sidste år fik Dubai Business Events underskrift på, at emiratet skal huse 232 MICE-events med i alt 135.000 deltagere. ”Vi arbejder med mødeplanlæggere verden over,” siger dansk chef hos DBE.

De 232 vundne bud i 2022 på MICE-sammenkomster (Meetings, Incentives, Conferences og Events) til afholdelse frem mod 2028, er ifølge Dubai Business Events, emiratets officielle møde- og kongresbureau, næsten dobbelt så mange indgåede kontrakter, som DBE landede i 2021.

Af de 232 vundne bud er 57 såkaldte ”association conferences,” og det er det højeste antal sådanne, DBE har sikret til emiratet på ét kalender år, oplyses det.

”Den bemærkelsesværdige fremgang i succesfulde bud viser, at vi er på sporet med vores Dubai Economic Agenda D33-agenda om at Dubai skal blive en af verdens tre største destinationer for leisure- og mødeturisme,” siger Ahmed Al Khaja, koncernchef for Dubai Festivals and Retail Establishment, i en pressemeddelelse.

De 232 vundne MICE-kontrakter sidste år, vil frem mod 2028 betyde ankomst til Dubai af 135.000 møde- og eventturister, anslår Dubai Business Events, der hører under emiratets økonomi- og turistministerium.

Dansker højt placeret hos Dubai Business Events
Blandt de store kongresser, DBE sikrede sig sidste år, er International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine WorldLab Congress, International Congress of Endocrinology 2024 og World Sports Medicine Congress, alle skal holdes i 2024

For at sikre sig, at Dubai er på radaren hos mødeplanlæggere verden over, deltog medarbejdere fra DBE sidste år i næsten 200 salgsaktiviteter, roadshows og store branchesammenkomster på 33 primære markeder verden over. Hertil kom studieture til emiratet fra udenlandske mødeplanlæggere.

Steen Jakobsen, der for 10 år forlod jobbet som kongreschef i Wonderful Copenhagen for at blive associate vice president hos Dubai Business Events, siger i pressemeddelelsen:

”Med nærkontakt til mødeplanlæggere verden over har vi konstant fingeren på pulsen. Vi hører igen og igen, at de er imponeret over hvor hurtigt Dubais business events er kommet tilbage efter pandemien. Vi fortsætter med at udvikle Dubais udbud på MICE-området.”

 

Relaterede artikler:

Emirat signalerer friere forhold end konkurrent

Gratis arbejdsrum er en fordel for Comwell

99 nye store begivenheder skal afvikles i Dubai