Dyr mobil på færger til Norge

Med over fem millioner passagerer hvert år på færgerne fra Color Line, DFDS Seaways og Stena Line, vil mange bruge mobilen ombord, men nu advarer det norske Post- og teletilsynet mod høje mobilregninger på færger og krydstogtskibe.

 

Når man kommer langt nok fra land vil man miste signalerne fra sin egen operatør, og telefonen vil automatisk gå over på skibets eget GSM-net. Det benytter satellitkommunikation for at kommunikere med netværkene på land. Det, at man benytter satellit gør det betydelig dyrere at bruge telefonen. Post og telestyrelsen opfordrer derfor forbrugerne til at tjekke hvilken operatør, man er tilknyttet når man er ombord på skibe.

Flere skibe og færger er udstyret med antenner, som gør det muligt at kommunikere med GSM-nettene på land, selv om man er et stykke fra land. I følge reglerne kan man først tage GSM-frekvenser på fartøjer i brug fra og med 2 nautiske mil (ca 3,7 km) udenfor kystlinjen. 

.
Det kan alligevel være klogt at tjekke hvilken operatør telefonen er knyttet til for at vide hvilket net man er på. Hvis navnet på mobiloperatøren står i mobildisplayet skal man ikke frygte unormalt høje priser. Et tegn på at man er tilknyttet fartøjets eget GSM-netværk kan være at der dukker et ukendt operatørnavn op. Så bør man være indstillet på, at priserne kan være helt anderledes end de sædvanlige priser fra ens mobiloperatør.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.