Dyrere at bruge Aarhus Lufthavn end konkurrenterne

Aarhus-Tirstrup1Flyrejsende fra Aarhus Lufthavn betaler væsentligt mere for billetterne, end fra konkurrerende lufthavne. Det viser tal, som JP Aarhus har hentet i Dansk Flyprisindeks.

På 10 udvalgte udenrigsruter er Aarhus i gennemsnit 660 kroner eller 26% dyrere end lufthavnene i Aalborg, Billund, København og Hamborg. Det skyldes især manglen på direkte ruter og svag konkurrence blandt lufthavnens flyselskaber, mener adm. direktør i Travelmarket, Ole Stouby.

Kun på ruten til London er Aarhus Lufthavn billigere end rivalerne, da der er en direkte Ryanair-rute. Til gengæld er de direkte ruter til Oslo og Stockholm dyrere end konkurrenternes.

”De højere billetpriser er med til at forværre den krise, som Aarhus Lufthavn befinder sig i, og det vil kun blive værre”, vurderer Ole Stouby ifølge jyllands-posten.dk.

Aarhus Lufthavn har de senere år mistet titusindvis af kunder til især Aalborg og Billund, og ejerkommunerne har flere gange måttet yde akut nødhjælp. Senest ved årsskiftet, da lufthavnen fik tilført 17 millioner kroner i ny kapital.

Direktør i Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg, kalder det ’naturligt’, at Aarhus er dyrere, da lufthavnen ikke har direkte ruter til de fleste destinationer, som indgår i undersøgelsen, og derfor skal man have et ekstra stop.

”Men hvis man kun havde valgt nogle produkter, hvor vi flyver direkte, er jeg sikker på, at prisforskellen ville være langt mindre markant”, siger han.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.