Dyrere at være medlem af DRF

Bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening vil hæve kontingenterne for medlemskab af foreningen – ellers kan DRF komme tæt på manglende plus på sin bankbog.

 

Udspillet blev præsenteret i går, tirsdag, på DRF’s halvårsmøde, der ligger et halvt år efter foreningens generalforsamling. Næste generalforsamling er 17. april.

 

DRF har årlige indtægter på seks mio. kr., hvoraf 73 pct. går til lønningerne af foreningens ansatte. DRF har omvendt sparet ca. halvdelen af sit huslejebudget efter man i juni kom i bofællesskab på Horestas hovedkvarter.

 

Mødet i går havde samlet 20 deltagere; DRF’s 135 medlemmer står for op mod 90 pct. af omsætningen i den danske rejsebranche.

 

Mens et lille rejsebureau med omsætning på op til 400.000 kr. i dag betaler 9.600 kr. om året for medlemskab af DRF, stiger dette beløb ifølge forslaget til 12.000 kr. Et rejsebureau med en omsætning på over to milliarder kroner – dem er der ikke mange af – skal betale 208.500 kr. i kontingent til DRF.
F.eks. betaler Danmarks største erhvervsrejsebureau, CWT, 175.000 kr. i kontingent til DRF.

 

Men det bliver fremover dyrere for incomingbureauer at være medlem af DRF. Det begrundes med, at sekretariatet i DRF bruger væsentlig mere tid på incomingrelaterede sager, bl.a. om visum til Danmark.

 

DRF’s sekretariat bruger i dag ca. halvdelen af sin tid på politiske spørgsmål som bl.a. visavilkår, kontakt til politikere og forholdet til VisitDenmark.

 

Omvendt, siger DRF, er dets kontingenter ikke blevet reguleret de seneste fire år.

 

På mødet i DRF var der også kritik af Rejsegarantifonden – bl.a. fordi fonden, ifølge DRF, har et for stramt tilsyn med rejsebureauerne og laver vurderinger, om et rejsebureau kan overleve de næste 12 til 24 måneder.
DRF vil gerne have begrænset dette tilsyn.
”Det er meget store kanoner, der skyder gråspurve. Rejsegarantifonden indblanding kan betyde forskellen mellem succes eller fiasko,” lød et kritikpunkt.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten