Dyrere ferie udenfor Eurolandene

Flere penge med til Australien.

Danmarks fastkurspolitik overfor Euro overfører Sydeuropas problemer til kronekursen, så vi skal have flere kroner med på ferie.

”Det er for eksempel blevet dyrere at tage på ferie i Sverige. Det skyldes, at danske kroner bliver mindre værd, når Euroen svækkes”, fortæller Jan Størup Nielsen, seniorøkonom i Nordea til Jyllands-Posten ifølge epn.dk.

Siden oktober 2009 er det blandt andet blevet 30% dyrere at købe australske dollar, viser tal, som Nordea har forelagt for Jyllands-Posten. Så en familie, som i 2009 ville bruge 20.000 kroner på en rundrejse i Australien, nu skal have 26.000 kroner med. Thailandske baht er steget med 26% og svenske kroner med 20%.

”Med en flydende kronekurs ville den danske krone være dyrere og feriedestinationerne uden for Euroland tilsvarende billigere”, siger lektor i international økonomi ved Handelshøjskolen i Aarhus, Christian Bjørnskov. Han tilføjer, at en lav kronekurs til gengæld er en fordel for eksporten, mens reallønnen udhules.

Dansk Folkeparti vil bede De Økonomiske Vismænd undersøge konsekvenserne af fastkurspolitikken.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.