Easyjet bliver størst mellem København og London

easyjetFLYSELSKABER: Fra efteråret øger Easyjet sin betjening fra Københavns Lufthavn til Luton ved London og kommer samlet op på 52 ugentlige returfly til og fra tre af Londons lufthavne. Åbner Ryanair som bebudet på København med bl.a. en Luton-rute vil fem flyselskaber betjene de to hovedstæder.

Easyjet skruer fra oktober op på sin rute fra København til Luton – angiveligt som svar på, at Ryanair har bebudet indryk på samme fra 26. marts i år. På Ryanairs pressemøde i København i sidste uge navngav selskabet yderligere fire nye ruter fra København og har nu sat navn på foreløbig syv kommende ruter fra Københavns Lufthavn.

På pressemødet oplyste Ryanair, at man fra efteråret øger betjeningen mellem København og Luton fra to til tre daglige.

Med sin udvidelse mellem København og Luton-lufthavnen kommer Easyjet op på tre flyvninger på hverdage og to returflyvninger lørdage og søndage. Ryanair vil flyve på strækningen tre gange alle ugens dage.

Ifølge CPHTraveller.dk bliver Easyjet med udvidelsen på Luton fra oktober selskabet med flest ugentlige fly mellem København og London-lufthavnene – i alt 52 ugentlige returflyvninger, 31 til London Gatwick, 19 til Luton og to til London Stansted.

I alt vil der fra oktober være op til 28 daglige returflyvninger mellem København og London, fordelt mellem British Airways og SAS til Heathrow, Easyjet til Gatwick, Luton og Stansted, Norwegian til Gatwick og Ryanair til Luton.

London er i forvejen største destination fra Københavns Lufthavn med 1,9 mio. rejsende i 2014 – heraf over 1,7 mio. alene til Heathrow og Gatwick.