easyJet dropper København-London

easyJet-250-Airbus-fly-lufthavn-800x477Siden Ryanair i 2015 indledte sine flyvninger til Københavns Lufthavn, med blandt andet en rute til London Luton, har der været markant vækst i passagertallet mellem København og London.

Med op til 29 daglige afgange på hverdage, har det været tydelig overkapacitet i markedet. Det er bl.a. kommet til udtryk gennem rekordlave billetpriser, skriver cphtraveller.dk.

Nu har easyJet fået nok og lukker sin rute mellem London Luton og København, hvor selskabet flyver fire gange dagligt. Herudover reducerer selskabet kapaciteten på ruten mellem London Gatwick og København.

I dag flyver fire selskaber direkte mellem København og London. Det er British Airways og SAS, der begge flyver til London Heathrow med seks daglige afgange, Norwegian til London Gatwick med fem daglige fly, samt de to lavpriskonkurrenter easyJet og Ryanair, der har fire fly hver dag mellem København og Luton.

Rundt i Europa er der lignende eksempler. easyJet har været eneste lavprisselskab på ruterne mellem Bruxelles og Berlin samt Milano, men har mødt massiv konkurrence fra Ryanair på begge ruter. Her gentager historien fra København sig, og fra foråret trækker easyJet sig fra ruterne, hvorefter Ryanair også her står som ’sejrherre’.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.