Easyjet får ny rute fra København

Cimber Air fløj for nogle år siden på ruten, men den har ikke været trafikeret de seneste år. Der bliver fire ugentlige fly mellem København og Basel. Rhin-byen Basel ligger i et trekantshjørne ved Schweiz, Frankrig og Tyskland.

 

 Ruten, som især forretningsrejsende har efterspurgt, binder to medicinale regioner sammen, siger Ole Wieth Christensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

 

Til september får Easyjet sin 7. rute fra København – til Paris med et dagligt fly undtagen lørdag. Easyjet flyver i forvejen fra København til Berlin, Geneve, London Stansted og Gatwick, Manchester og Milano.
Sidste år var Easyjet fjerdestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med lige under 608.000 passagerer, en stigning i forhold til 2008 på 59 %.

 

Easyjet forventer i år 50 millioner passagerer på over 500 ruter mellem 120 lufthavne i 29 europæiske lande. I 2009 fløj selskabet 46 mio.
passagerer i Europa.

 
I denne uge meddelte SAS, at det fra vinterprogrammet får en ekstra Airbus 340 til sine langruter. Flyet vil give flere afgange på eksisterende SAS-ruter fra København til bl.a. New York, Chicago og Bangkok.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten