Udsnit af Twitter-fotoet med det ikke-brugbare flysæde på et Easyjet-fly; se hele tweetet i denne artikel. Foto: Matthew Harris @mattiasharris

Easyjet fik problemer på sociale medier

Europas næststørste lavprisselskab fik negativ omtale på sociale medier efter klodset håndtering af Twitter-foto med passager i flysæde uden stoleryg. Men sædet var ikke tildelt nogen rejsende.

“#easyjet beats @Ryanair to have backless seats,” skrev Twitter-bruger Matthew Harris i går på det sociale medie og ledsagede sin kritik af foto med en kvinde i et flysæde, hvor der klart ikke var noget ryglæn – heller ikke på sædet ved siden af hende.

”Hvordan kan dette være tilladt,” spurgte Matthew Harris i sit tweet, der hurtigt gik viralt på blandt andet sociale medier.

Fotoet var ifølge det oplyste taget inden afgang med Easyjet flight 2021 fra Luton-lufthavnen ved London til schweiziske Geneve. Twitter-passageren oplyste senere på dagen, at kvinden på fotoet inden afgang havde fået tildelt et normalt flysæde – med ryglæn.

Men historien var god, at Easyjet tildeler passagerer et sæde uden stoleryg – problemet var bare, at historien ikke var korrekt, skriver blandt andet CNN.com

EasyJet forsikrede CNN og andre medier, at naturligvis havde ingen passagerer på flyvningen fået et sæde på stolerækken uden ryglæn. Flyselskabet meddelte også, at passageren, der ses på Twitter-fotoet sidde i sædet, ikke havde tilladelse til at sidde der.

Easyjet oplyste ikke, hvorfor man overhovedet fløj rundt med et fly, hvor ryglænene manglede på mindst én stolerække i Airbus-flyet.

”Ingen passager havde tilladelse til at sidde på den stolerække, der stolene ikke var operative og skulle repareres. Sikkerhed er Easyjets højeste prioritet og vi opererer naturligvis alle fly i vores flåde efter de gældende myndighedskrav,” lød det fra Easyjet.

Klodset håndtering fra Easyjet
At det var et lidt konstrueret foto, med den rejsende siddende i et sæde, hun ikke havde fået tildelt, medgav den tweetende Matthew Harris ifølge CNN tre timer efter han havde offentliggjort sit opslag.

Inden da var hans opslag blevet retweetet tusindvis af gange, hvilket udløste en række angreb på Easyjet og spidse kommentarer. Historien om en passager i det defekte flysæde nåede også at blive bragt i flere britiske medier, inden Easyjet fik kommunikeret sin version af historien ud.

Grunden til, at ikke-historien også fik megen opmærksomhed, var den klodsede måde, Easyjet i første omgang håndterede Twitter-opslaget på.

”Hi Matthew, tak for at du gør os opmærksom på dette, men før vi kan begynde en undersøgelse, kunne jeg så bede dig fjerne opslaget,” skrev den vagthavende for sociale medier hos Easyjet i svar på opslaget.

“Absolut ikke. Dette er et ægte foto. Vil I ikke undersøge sagen, hvis fotoet ikke fjernes,” lød svaret på Twitter fra Matthew Harris. Han skrev dog senere på dagen: ”Billedet er taget af min partner; kvinde i sædet fik et normalt flysæde inden afgang.”

90 millioner passagerer
Ifølge Easyjets hjemmeside har flyselskabet over 90 millioner passagerer om året. Selskabet har indtil videre mere end 325 fly, der ved sidste fintælling betjente op til 1.061 ruter mellem 158 lufthavne i 34 lande.

Relaterede artikler:

Easyjet klar til rute nummer 1000

Størst europæisk nedgang hos Norwegian

Tre flyselskaber har hver sin rekord