Easyjet utilfreds og forlader Rom

Easyjet AirbusLUFTFART: Passagerafgiften i Rome Fiumicino Lufthavn er fordoblet på tre år og servicen er i elendig, hævder Easyjet og siger farvel og flytter til Milano og Napoli.- Lavprisselskabet har mere end 15 mio. italienske passagerer om året.

Der skal være meget, der driller, før et stort lavprisselskab som Easyjet flytter sin base fra en destination som Rom til hhv. Napoli i syd og Milano i nord.

Det er ikke desto mindre tilfældet efter officielt at have beskyldt lufthavnen for at yde en elendig service, hvilket har givet masser af klager fra passagererne. Samtidig er passagerafgifterne nu steget så meget, at de er på det dobbelte af, hvad de var for tre år siden.

Til gengæld har lavprisselskabet besluttet at åbne en base i Barcelona i februar med tre Airbus som får start i april næste år, og tilsvarende fire Airbus i Marco Polo Lufthavn i Venedig.

Italien er uhyre vigtig for Easyjet med 18 fly allerede på basen i Milano, og næste år kommer man op på i alt 29 fly på italienske baser og et personale på mere end 1.000 af piloter, kabine- og jordpersonale.

Det forventes af Easyjet vil have mere end 15 mio. italienske passagerer.