Danskerne kan nu også rejse til Tyskland, herunder hovedstaden Berlin. Og den mulighed har mange danske turister benyttet siden grænserne genåbnede. Pressefoto fra teleselskabet 3.

Efter genåbning: stor stigning af danskere i udlandet

Efter de danske grænser genåbnede til Tyskland, Norge og Island steg danskernes forbrug af teledata i de tre lande 69 procent på én uge, viser nye tal fra teleselskabet 3.

Siden i lørdags har danske turister kunne besøge 25 europæiske lande. Men allerede 15. juni åbnede Danmark sine grænser for turister fra Tyskland, Norge og Island ligesom danske turister kan rejse til disse lande.

De lempede danske rejsevejledninger har betydet, viser nye tal fra teleselskabet 3, at mange danskere har benyttet muligheden for en tur til udlandet. Ifølge teleselskabet 3 steg antallet af selskabets kunder, der har brugt mobildata i de tre lande, Tyskland, Norge og Island, med 69 procent på bare én uge.

For allerede den første uge efter genåbningen af grænserne den 15. juni benyttede mange danskere chancen for en tur til udlandet. Opgørelsen fra teleselskabet 3 viser, at antallet af 3-kunder, der brugte mobildata i et af de tre lande i den første uge efter genåbningen af grænserne, steg med 2.500; fra 3.500 ugen forinden til 6.000.

Dermed tegner der sig et billede af en dansk befolkning, der er mere end klar til at bevæge sig ud i verden igen. De 6.000 er nemlig ikke langt fra ’normalen’ før corona. I samme uge sidste år havde 7.800 3-kunder aktiveret 3LikeHome i Tyskland, Norge og Island, skriver 3 i en pressemeddelelse.

En god indikator for danskernes rejsevaner
”Danskerne er så vant til at være online, at vi også tager vores digitale vaner med på ferie. Derfor er vores netværkstal for dataforbrug i udlandet en god indikator for danskernes rejsevaner,” siger David Elsass, direktør for 3’s privatmarked i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Og lige nu ser vi altså en tendens til, at vores kunder igen er klar til at søge mod udlandet. Der er nok mange, der allerede har planlagt at blive i Danmark under sommerferien, men det bliver alligevel interessant at se, hvordan billedet ser ud om en måned eller to, nu hvor der er blevet åbnet yderligere. Vores tal peger i hvert fald på, at interessen for udlandet er der.”

Danmark åbent for 25 europæiske lande
I lørdags genåbnede Danmark sine grænser yderligere. Dermed kan danske turister nu rejse til 25 europæiske lande – og borgerne fra disse lande kan gøre det samme; det skal bare opfylde den danske særregel for at holde udenlandske turister væk om, at de på forhånd køber mindst seks overnatninger i Danmark.

Nævnt alfabetisk er de 25 lande, der nu er åbnet for: Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Norge, Polen, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Schweiz, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig. Malta forventes at komme med på listen på onsdag, den 1. juli, hvor middelhavsstaten genåbner sine grænser.

Relaterede artikler:

Danmark åbner for Europa – minus seks lande

”Grænseåbningerne kommer næsten for sent”

EU vil åbne for turister fra 15 lande uden for Europa