Egyptens turisme presset af uro

Hotel InterContinental i Cairo angrebet af demonstranter, hvor der også var kriminelle på jagt efter en juvelershop, men alle gæster evakuret. Norwegian Cruise Line aflyser alle anløb i Egypten frem til 2015. Gult kort i USA for rejser til landet på grund af uro.

En større gruppe demonstranter gik tirsdag aften til angreb på det kendte luksushotel InterContinental i Cairo. Hoteller ligger kun få hundrede meter fra Tahrir pladsen, hvor de store demonstrationer finder sted.

Både ved hovedindgang og mange sideindgange myldrede demonstranter ind i hotellet, og personalet sendte råb om hjælp via de sociale medier. En gruppe decideret kriminelle benyttede lejligheden til at tømme en juvelerkiosk i lobbyen.

”Vi har evakuret alle gæster tirsdag og tager netop nu ikke mod nye reservationer,” siger marketingchef Nabita Samak til Ahram Online.

”Det er uheldigt for vores turisme, for vi får ikke for alvor gang i besøgstallet igen, før vi kan love sikkerhed og stabilitet i hverdagen,” siger regionsdirektøren for fire Four Season hoteller.

Til websitet siger direktøren for Egyptens Tourism Chambers: ”Jeg er bekymret over situationen. Belægningen er rekordlav på Cairos hoteller, kun omkring 15 procent. Ved Det røde Hav er den vel 50 procent, og i Luxor og Aswan næppe mere end fem procent. Den værste situation siden oprøret i 2011.”

Man kan ikke just sige, at Norwegian Cruise Line giver opbakning til et land i problemer. I går meddelte selskabet, at man har aflyst alle anløb med Norwegian Jade i denne sæson samt i både 2014 og til begyndelsen af 2015.

Så brutalt har dog ingen andre krydstogtselskaber handlet indtil nu. ”Vi gør det på grund af tilbagemeldinger og manglende efterspørgsel,” meddeler Norwegian-rederiet.

I USA har man i rejsevejledningen hævet det gule kort om påpasselighed, men ikke decideret advaret mod at rejse. Det er heller ikke sket fra Europa.

De danske turarrangører er langt fra urolighederne – hvis man ser væk fra udflugtsprogrammerne. Det er Hurgharda og Sharm el-Sheik ved Det røde Hav, hvor forholdene er normale.