Carsten Kjær fra Ribehøj blev Temaprisvinder i region Sydjylland 2021, pressefoto: PwC.

Ejerleder af biohotel vinder bæredygtighedspris

”Ribehøj” mellem Kolding og Esbjerg er vel nok Danmarks ypperste bud på et biohotel, hedder det i begrundelsen for valget. PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans står bag Årets Ejerleder-priser.

Carsten Kjær har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i region Sydjylland ved Årets Ejerleder 2021. Han får prisen for sine bæredygtige resultater og for at vise vejen med ambitiøse bæredygtige visioner for fremtiden.

Det skriver PwC, PricewaterhouseCoopers, den globale revisions- og konsulentvirksomhed, i en pressemeddelelse.

Prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i region Sydjylland fik Carsten Kjær overrakt ved en regionskåring i PwC’s lokaler i Vejle. Ribehøj har fire værelser og 12 suiter

I forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder 2021 overrækkes for femte gang en temapris til den ejerleder, ”der har udvist et stærkt fokus på årets tema, bæredygtighed, og derigennem bidrager til en mere bæredygtig fremtid miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt,” lyder det fra PwC.

Et skridt foran i sin branche
Palle H. Jensen, partner i PwC i Esbjerg, siger i pressemeddelelsen:

”Temaprisen går til Carsten, der står i spidsen for Ribehøj. Sammen med sine dedikerede medarbejdere og sin hustru, har han formået at være et skridt foran i sin branche og være nytænkende med et biohotel, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Ved opførelsen af de flotte hytter, som ligger smukt i pagt med naturen, er der anvendt bæredygtige principper. Der er isoleret med uld, varmekilden er flis fra egen produktion, og der serveres lokale råvarer produceret efter bæredygtige principper. Det fortjener anerkendelse.”

Området, hvor Ribehøj ligger, er gået fra mose og kvægbrug til hjortefarm over fiskesø og campingplads. I dag er det vel nok Danmarks ypperste bud på et biohotel. Ribehøj har, COVID-19 til trods, formået at skabe overbevisende resultater, som har givet luft til yderligere udvidelse af virksomheden, skriver PwC.

Midt i ingenting
Mogens B. Sørensen, regionsdirektør i Nykredit, siger i pressemeddelelsen: ”De kommende år hos Ribehøj byder på bæredygtig wellness, skovrejsning og udvidelse af hotellet. Alt sammen midt i ingenting og på et sted, hvor hverken køer, hjorte eller campingplads tidligere blev nogen økonomisk succes – men det blev biohotellet under kyndig ledelse af Carsten.”

Hos Dansk Erhverv er direktør for markeder, Betina Hagerup, enig i, at den rette vinder af Temaprisen 2021 i region Sydjylland er Carsten Kjær:

”Carsten Kjær har formået at få årets tema, bæredygtighed, til at være indlejret i virksomheden på alle måder. Og i et marked, hvor arbejdskraft er svært tilgængelig, har Carsten evnet at skabe en ambassadøreffekt blandt medarbejderne, så det ikke er blevet en hindring for virksomhedens succes.”

PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og erhvervsmediet Finans står bag Årets Ejerleder, som i år holdes for 18. gang. De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november hos PwC’s danske hovedkvarter i Hellerup. Her kåres årets vinder af en jury bestående af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler.

I 2018 vandt Bjarke Hansen, ejer af og administrerende direktør for Primo Tours-gruppen, prisen Årets Ejerleder 2018.

Relaterede artikler:

Rejsebureau-direktør til tops ved prisuddeling

Hoteller og fagforening får ”moderne overenskomst”

Materialemangel skubber åbning af stort dansk hotel

LEGO-milliardær åbner unikt overnatningssted i København