Backpackere. Pressefoto via Europæiske ERV.

Eksplosion i salg af rejseforsikringer til backpackere

Stadig flere fjerne rejsemål er genåbnet efter coronaen. Det får også flere danskere til at pakke rygsækken. Europæiske ERV melder om fordobling af salg af rejseforsikringen Backpacker.

Europæiske ERV, der betegner sig som Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab, har kigget på sine salgstal i perioden august-december sidste år for rejseforsikringen Backpacker – med afrejse siden august sidste år og frem til juni i år.

Det er dog svært præcist at sammenligne alle lande, fordi en række lande i Asien og Oceanien havde rejserestriktioner i samme periode sidste år, understreger Europæiske ERV.

Men i hvert fald er salget af rejseforsikringen Backpacker, der typisk sælges til rejsende op til 36 år, blevet fordoblet. Salget i perioden fra august til december sidste for rejser, der skulle foretages i efteråret/vinteren er steget 99 procent i forhold til samme periode i 2021, skriver ERV i en pressemeddelelse.

Det er især genåbningen af en række lande i Asien, herunder Australien, i løbet af 2022, der har skruet op muligheden for at realisere rejsedrømmene, oplyses det.

Australien, Guyana, Indonesien, Thailand og USA topper
De mest populære rejsemål, for de der vil besøge flere lande, er ifølge ERV lande i Asien, Oceanien, Europa og Nordamerika. Ofte besøger backpackerne mere end et land på deres rejse, hvorfor mange vælger verdensdel frem for et specifikt land, når de køber rejseforsikringen, skriver ERV.

De lande, flest backpackere fra Danmark angiver at ville rejse til, er Australien, Guyana (i det nordøstlige Sydamerika), Indonesien, Thailand og USA. Peter Steen Olsen, pressetalsmand for Europæiske ERV i Danmark, siger: ”Vi ser stigende interesse for vores rejseforsikring til backpackere. Vores kundeservice får mange henvendelser.”

I forhold til sidste år, hvor ikke alle lande var genåbnet, er salget af rejseforsikringer til Asien som region steget 660 procent. Målt på enkelte lande er stigningen størst for Indonesien, plus 400 procent, og Thailand med plus 166 procent. Samme billede gør sig gældende for USA, hvor salget er steget 200 procent.

Rejseforsikringen Backpacker bestilles typiske to til tre måneder før afrejse. 87 procent bestiller en rejseforsikring, der kun dækker dem selv, men antallet af backpacker-forsikringer for to personer er stigende, oplyser ERV, der ejes af den globale tyske forsikringsgruppe ERGO.

 

Relaterede artikler:

Europæiske ERV dropper navneskifte

Manglende forsikring kan give skiturister bøder

Rejsebureauchef: Indonesisk sex-lov ”har paralleller til Taliban”