Skiløbere i Italien skal nu have en ansvarsforsikring, der dækker skader på tredjepart, en forsikring der dækker, hvis man forårsager skader på andre personer og deres ejendele. Pressefoto via Europæiske ERV.

Manglende forsikring kan give skiturister bøder

Skiturister i Italien risikerer bøder uden tredjepart-forsikring. Ligeledes er skihjelm obligatorisk for under 18-årige, oplyser Europæiske ERV, der ser øget salg af skirejseforsikringer før skisæsonen.

Omkring en halv million danskere tager årligt på skiferie med Alperne, Sverige og Norge som største rejsemål.

I Danmark ser Rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV igen stor interesse for at komme på skiferie, efter corona-restriktionerne er væk. Februar med skolernes vinterferie er ifølge Danmarks Statistik den mest populære måned for danskernes skirejser, oplyser ERV i en pressemeddelelse.

”I år – i perioden januar til oktober – kan vi se en stigning på 142 procent i antal solgte skirejsetillæg i forhold til tidligere år. Så danskerne opsatte på igen at komme på ski igen,” siger Andreas Sandin, nordisk salgsdirektør hos Europæiske ERV.

Ny lov for skiløbere i Italien: Bøder og inddraget liftkort
Fra starten af i år gjorde Italien det lovpligtigt for skiløberne at have en ansvarsforsikring, der dækker skader på tredjepart. Uden den forsikring, kan det udløse en bøde på 100-150 euro – og skituristens liftkort kan inddrages, oplyser ERV.

”Italien er første land i verden, der indfører lovkrav om ansvarsforsikring for skiløbere. Det har helt sikkert en indvirkning på antallet af solgte skirejseforsikringer,” vurderer Andreas Sandin fra Europæiske.

Baggrunden for den nye lov i Italien er, at man havde cirka 30.000 rapporterede ulykker på de italienske pister om året, hvoraf mere end 1.500 resulterede i hospitalsindlæggelse, oplyser ERV. Ifølge forsikringsbranchens statistik havde en fjerdedel af ski- og snowboardløberne ikke købt specifik dækning af vintersport på deres seneste rejser.

ERV oplyser også, at det i Italien er blevet obligatorisk for under 18-årige at bruge skihjelm ved alpint skiløb, snowboarding, telemark, freestyle skiløb og kælkkørsel. Det er også forbudt at køre på ski, når man er beruset eller påvirket af stoffer.

Skiferie dyr fornøjelse uden forsikringsdækning
I en pressemeddelelse skriver alarmcentralen SOS International blandt andet: ”Italien er i forvejen et af de mest restriktive skisportsnationer, når det kommer til sikkerhed.”

SOS anbefaler skiturister til at foretage et grundigt forsikringstjek inden afrejse. Divisionsdirektør Karin Tranberg fra Travelcare under SOS International siger:

”Skiferien kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er godt dækket af sine forsikringer. Skiferien er den rejse, hvor der er størst risiko for, at man er involveret i uheld.”

Ansvarsforsikringen, som nu er blevet obligatorisk i Italien, hører under indboforsikringen. Derudover anbefaler SOS gyldig rejse- og ulykkesforsikring. Når man kigger sine forsikringer igennem, er det vigtig at undersøge, om skisport og hjemtransport er dækket, påpeger SOS International.

 

Relaterede artikler:

Skirejsebureauer: Der er kommet lidt afventning

Dansk rejsekoncern medejer af skirejsebureau

Vender millionunderskud til millionoverskud