Dette års halvmaraton i Ras al Khaimah tiltrak over 5.000 løbere – til februar håbes på endnu flere, også fordi der nu er en kortere distance på 10 kilometer. Arkivfoto: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

Emirat arrangerer atter internationalt halvmaraton

Ras Al Khaimah i De Forenede Arabiske Emirater er til februar vært for den 17. udgave af sit Half Marathon-løb. To danske charterarrangører har netop opgivet at gennemføre charterserier til RAK.

Årets halvmaraton (lidt over 21 kilometer) i Ras al Khaimah, RAK, i daglig tale, havde samlet over 5.000 løbere. RAK er et af de syv Forenede Arabiske Emirater, hvor Dubai nok er det mest kendte.

Den 24. februar næste år er der for første gang også en 10 kilometer-rute, oplyser arrangøren, emiratets turistorganisation, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), i en pressemeddelelse. Ifølge RAKTDA har dets halvmaraton deltagere fra det meste af verden; heriblandt flere professionelle løbere, der kommer for at teste formen forud for de store ikoniske europæiske maratonløb i foråret.

”Siden lanceringen for 17 år siden har eventen fundet sin egen plads på den globale løbescene og været med til at sætte fokus på Ras Al Kaimah. Løbet samler også det internationale løbemiljø, siger amerikanske Raki Phillips, direktør for Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

”Ras Al Khaimah Half Marathon er en af de mest prominente sociale sportsevents i De Forenede Arabiske Emirater. Ved at introducere en 10-kilometer rute samt åbne for holddeltagelse håber vi at gøre løbet større og bedre og sikre, at løbet fortsat tiltrækker verdens bedste langdistanceløbere,” siger Peter Connerton, direktør for Pace Events og Race Director for Ras Al Khaimah Half Marathon.

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority har blandt andet som mål at tiltrække tre millioner årlige besøgende per år i 2030.

Apollo og Primo Tours opgav charterserier til Ras al Khaimah
Sidste måned oplyste både Apollo Rejser og Primo Tours til Standby.dk, at de havde indstillet planerne om egne charterflyvninger fra henholdsvis København og Billund til Ras al Khaimah. Der var solgt alt for få pladser.

Apollo havde fra Københavns Lufthavn planlagt direkte charterflyvninger til Ras al Khaimah fra først den 19. december, så i starten af januar med et ugentligt Airbus A320-charterfly med 174 pladser fra færøske Atlantic Airways fra København direkte til lufthavnen i Ras al Khaimah. I alt havde Apollo lagt 3.000 pladser op fra København til RAK på serien, der skulle vare til 1. april næste år. Men kun 450 af de 3.000 pladser var blevet solgt, da serien blev aflyst.

I starten af november oplyste Primo Tours fra Travelheart Family til Standby.dk, at man har droppet sin planlagte sæson til Ras al Khaimah med ugentlige charterfly fra Billund Lufthavn.

Primo Tours havde med start den 27. december planlagt at flyve hver uge fra Billund Lufthavn til RAK med familiemedlemmet Airseven med en Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Apollo og Primo Tours dropper rejser til emirat

Emirat sætter rekord med hidtil højeste besøgstal

Emirat signalerer friere forhold end konkurrent